Кулінарія

Шоколадне меню: піднімаємо настрій

— 10 вересня 2015 —

Шоколад - один із кращих продуктів, що піднімають настрій, напевно, тому його так люблять в усьому світі. Багато ласунок не можуть уявити собі ні дня без цих ласощів, намагаючись готувати з ним різноманітні десерти.


Томати у власному соку

— 3 вересня 2015 —

На дві 0,5 л і одну 0,7 л банки знадобилося приблизно: 1 кг маленьких помідорчиків; 1,2-1,5 кг великих; 1,5-2 ст. л. без верху солі; 1 ст. л. цукру.


Пиріг з яблуками

— 3 вересня 2015 —

Тісто: 100 г вершкового масла, 200 г борошна, щіпка солі, 6 ст. л. крижаної води.
Начинка: 75 г цукру, 4 яблука солодких, 50 г вершкового масла, півстручка ванілі, 1 банка вареної згущенки, 2 яйця, жменя волоських горіхів.


Торт «Поль-Робсон»

— 3 вересня 2015 —

Тісто: 50 г вершкового масла, 1 скл. цукру, 1 скл. сметани, 1,5 ч. л. соди (гашеної оцтом або лимонним соком), борошно (приблизно 4 скл.), 2 ст. л. какао. 
Крем: 1 скл. цукру, 1,5 скл. сметани, 100-150 г волоських горіхів, 1 пакетик ванільного цукру. 
Шоколадна глазур: 2 ст. л. молока, 4 ст. л. цукру, 50 г вершкового масла, 3 ч. л. какао.  


Рататуй: ефектна, барвиста, цікава страва з овочів

— 3 вересня 2015 —

Спробувавши наш сьогоднішній рецепт рататуя, ви здивуєтеся - невже страва з одних лише овочів може бути настільки смачною?! Може, і ще як! І до того ж - ефектною, барвистою, цікавою. Запропонуйте своїм домашнім або гостям до вечері справжній французький рататуй родом з Ніцци.


Сирна запіканка за п'ять хвилин

— 26 серпня 2015 —

5 ст. л. манки, 4 ст. л. цукру, 3 яйця, 2 пачки сиру, 1 банка (200 г) сметани, щіпка солі, 0,5 ч. л. соди, гашеної оцтом, ізюм - за бажанням.


Іспанський м'ясний пиріг

— 26 серпня 2015 —

Яловичий фарш - 300 г, сіль - за смаком, маслинова олія - 2-3 ст. л., часник - 2 зубки, цибуля - 1 шт., сир твердий - 75 г, вино біле сухе - 100 мл, листкове тісто - 450 г, яєчний жовток - 1 шт.


Баклажани, як гриби

— 26 серпня 2015 —

Баклажани -  2 кг, часник -  1 велика головка, кріп - пучок 200-300 г, олія рослинна - 1,5 склянки, оцет 9% - 9-10 ст. л., сіль - 1,5-2 ст. л., вода - 2,5 літри.


Як приготувати солодкий перець: другі страви для вашого столу

— 26 серпня 2015 —

Наприкінці літа і початку осені солодкий перець можна побачити на ринках за прямо-таки смішними цінами. Не варто втрачати таку чудову можливість насолодитися приємним смаком і користю цього овочу - готуйте його на обід або на вечерю хоч щодня за запропонованими у цій статті рецептами.


Салат з перцю і помідорів у медовому заливанні

— 20 серпня 2015 —

1,5 кг солодкого перцю, 1,5 кг спілих помідорів, 1/2 ст. л. солі, 100 мл яблучного, виноградного або ягідного оцту, 100 г мeду, 10 горошин чорного перцю.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс