Кулінарія
Хліб «Гарбуз»
— 7 жовтня 2015 —
Молоко - 250 мл, вода - 50 мл, дріжджі свіжі - 20 г, борошно - 550 г, цукор - 1 ст. л., яйце - 1 шт., сіль - 1,5 ч. л., гарбузове пюре - 200 г, рослинна олія - 2-3 ст. л., 1 яєчний жовток для змазування.
Картопля запечена
— 7 жовтня 2015 —
6 середніх картоплин, 4 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. борошна, 2,5 скл. молока, 200 г тертого сиру, сіль і перець.
Салат з куркою, грибами й горіхами
— 7 жовтня 2015 —
Філе куряче - 150 г, яйця - 2 шт., гриби - 100 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., сир - 100 г, часник - 2 зубки, горіхи волоські - 50 г, майонез - за смаком.
Курка в гірчичному соусі в духовці
— 7 жовтня 2015 —
1,5 кг курки; 10 зубків часнику. Для маринаду: 2 ст. л. майонезу; 2 ст. л. йогурту; 1 ст. л. меду; 1 ст. л. гірчиці; 1 ст. л. лимонного соку; 2 ч. л. меленої паприки; 1 ч. л. куркуми; 3 зубки тертого часнику; сіль, перець.
«І знесла курочка яєчко...»
— 7 жовтня 2015 —
9 жовтня - Всесвітній день яйця. Це неофіційне свято всіх любителів кулінарних страв, одним з основних інгредієнтів яких є яйце. Відзначається воно у другу п'ятницю жовтня.
Яблучний мармелад
— 1 жовтня 2015 —
5 великих яблук, 100 г цукру (якщо яблука солодкі, то за смаком), 2 ст. л. крохмалю, 100 мл води, 20 г желатину.
Котлети з баклажанів і картоплі
— 1 жовтня 2015 —
1 кг баклажанів, 1 яйце, 4-5 ст. л. борошна, 0,5 скл. сиру, тертого на дрібній тертці, 4-5 середні картоплини, терті на дрібній тертці, сіль, спеції - за смаком, зелень.
Печіночний рулет з сирною начинкою
— 1 жовтня 2015 —
1,5 кг яловичої печінки, 2 великі морквини, 250 г сиру плавленого, 2 середні головки білої цибулі, приправи на вибір, 20 мл пісної олії, 2 великих зубки часнику, 65 г вершкового масла, 1 ч. л. солі.
Гарбузовий суп-пюре з запеченим солодким перцем
— 30 вересня 2015 —
1 гарбуз (приблизно 1 кг), 2 солодких перці, головка часнику, 1 цибулина, 100 г кураги, 600 мл овочевого бульйону, перець чилі, маслинова олія, сіль, свіжомелений чорний перець, кинза.
Аджика з баклажанами
— 24 вересня 2015 —
На 0,5 кг помідорів - 3 солодких перці, 2 баклажани, 2-3 стручки гострого перцю, 2 головки часнику, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. хмелі-сунелі, 3 ст. л. оцту, півсклянки рослинної олії, 2 гілочки кропу.
1 | ... | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | ... | 220 |