Кулінарія
Шарлотка з капустою
— 7 грудня 2018 —
Борошно - 200 г, кефір - 150 мл, майонез - 100 мл, яйце - 3 шт., сода - 0,5 ч. л., капуста білокачанна (качан 0,5 кг) - 1 шт., морква - 1 шт., сіль.
Картопляні биточки з грибним соусом
— 7 грудня 2018 —
Картопля - 1 кг, цибуля - 1 шт., яйця - 4 шт., борошно - 2-3 ст. л., мелені сухарі - 2 ст. л., рослинна олія - 1/2 склянки, сир твердий - 100 г, сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Що може бути краще борщу?
— 7 грудня 2018 —
Українська національна кухня здавна славиться своїми смачними й живильними блюдами й нараховує тисячі рецептів. Деякі з них були відомі багато століть назад і із честю витримали випробування часом. Наприклад, український борщ, що став родоначальником борщів багатьох народів і національностей.
Пряні оладки з гарбуза
— 30 листопада 2018 —
Запечений гарбуз - 250 г, яйце - 1 шт., молоко - 250 мл, борошно - 150 г, розмарин - 2 гілочки, чилі - 1 шт., твердий сир - 30 г, мускатний горіх, сіль і перець - по 1 щіпці.
Турецький суп з сочевицею
— 30 листопада 2018 —
1000 + 200 мл води/бульйону, 170 г сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 15 г вершкового масла, 30 г соняшникової олії, 1 ст. л. борошна, 70 мл вершків 21-33%, 1 ч. л. меленого перцю, сіль за смаком, зелень і підсмажений бекон для прикрашання.
Свинина по-нюрнберзькі
— 30 листопада 2018 —
Свинина - 800 г, сіль - за смаком, паприка - за смаком, цибуля - 5 шт., чорний перець (горошком) - 20 шт., маслинова олія - 4 ст. л., курага, чорнослив, ізюм - по 50 г, темне пиво - 1 ст., лавровий лист - 2 шт.
Різдвяний піст: правила харчування
— 30 листопада 2018 —
28 листопада у православних почався останній багатоденний пост у році - Різдвяний піст, і закінчиться він 7 січня. У Церковному статуті цей піст йменується Чотиридесятницей, тому що триває сорок днів. Оскільки заговини на піст припадають в день пам’яті св. апостола Пилипа (27 листопада), то його ще називають Пилиповим.
Соєвий соус поєднує світову кулінарію
— 23 листопада 2018 —
Соєвий соус - універсальний продукт, який може скрасити смак будь-якого блюда. Навіть недосвідчені господарки додають його для «порятунку» страв, що вийшли не досить смачними, - не кажучи вже про кулінарних майстрів, які використовують соєвий соус для створення унікальних відтінків смаку.
Шніцелі з сиром
— 30 жовтня 2018 —
Курячі грудки - 1 шт., сир твердий - 150 г, яйце - 1 шт., борошно - 3 ст. л., сіль - за смаком, перець - за смаком.
Риба, смажена в картопляній сорочці
— 30 жовтня 2018 —
Будь-яку рибу, бажано без дрібних кісток, нарізати порціонними скибочками, скласти в миску, збризкати лимонним соком, посолити, поперчити, посипати рубаною зеленню й залишити на годину.
1 | ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | ... | 220 |