Кулінарія

Шарлотка з капустою

— 7 грудня 2018 —

Борошно - 200 г, кефір - 150 мл, майонез - 100 мл, яйце - 3 шт., сода - 0,5 ч. л., капуста білокачанна (качан 0,5 кг) - 1 шт., морква - 1 шт., сіль.


Картопляні биточки з грибним соусом

— 7 грудня 2018 —

Картопля - 1 кг, цибуля - 1 шт., яйця - 4 шт., борошно - 2-3 ст. л., мелені сухарі - 2 ст. л., рослинна олія - 1/2 склянки, сир твердий - 100 г, сіль, чорний мелений перець - за смаком. 


Що може бути краще борщу?

— 7 грудня 2018 —

Українська національна кухня здавна славиться своїми смачними й живильними блюдами й нараховує тисячі рецептів. Деякі з них були відомі багато століть назад і із честю витримали випробування часом. Наприклад, український борщ, що став родоначальником борщів багатьох народів і національностей.


Пряні оладки з гарбуза

— 30 листопада 2018 —

Запечений гарбуз - 250 г, яйце - 1 шт., молоко - 250 мл, борошно - 150 г, розмарин - 2 гілочки, чилі - 1 шт., твердий сир - 30 г, мускатний горіх, сіль і перець - по 1 щіпці.


Турецький суп з сочевицею

— 30 листопада 2018 —

1000 + 200 мл води/бульйону, 170 г сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 15 г вершкового масла, 30 г соняшникової олії, 1 ст. л. борошна, 70 мл вершків 21-33%, 1 ч. л. меленого перцю, сіль за смаком, зелень і підсмажений бекон для прикрашання.


Свинина по-нюрнберзькі

— 30 листопада 2018 —

Свинина - 800 г, сіль - за смаком, паприка - за смаком, цибуля - 5 шт., чорний перець (горошком) - 20 шт., маслинова олія - 4 ст. л., курага, чорнослив, ізюм - по 50 г, темне пиво - 1 ст., лавровий лист - 2 шт.


Різдвяний піст: правила харчування

— 30 листопада 2018 —

28 листопада у православних почався останній багатоденний пост у році - Різдвяний піст, і закінчиться він 7 січня. У Церковному статуті цей піст йменується Чотиридесятницей, тому що триває сорок днів. Оскільки заговини на піст припадають в день пам’яті св. апостола Пилипа (27 листопада), то його ще називають Пилиповим.


Соєвий соус поєднує світову кулінарію

— 23 листопада 2018 —

Соєвий соус - універсальний продукт, який може скрасити смак будь-якого блюда. Навіть недосвідчені господарки додають його для «порятунку» страв, що вийшли не досить смачними, - не кажучи вже про кулінарних майстрів, які використовують соєвий соус для створення унікальних відтінків смаку.


Шніцелі з сиром

— 30 жовтня 2018 —

Курячі грудки - 1 шт., сир твердий - 150 г, яйце - 1 шт., борошно - 3 ст. л., сіль - за смаком, перець - за смаком.


Риба, смажена в картопляній сорочці

— 30 жовтня 2018 —

Будь-яку рибу, бажано без дрібних кісток, нарізати порціонними скибочками, скласти в миску, збризкати лимонним соком, посолити, поперчити, посипати рубаною зеленню й залишити на годину.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс