Кулінарія
Медовий пісний кекс із курагою
— 30 листопада 2017 —
Вода - 250 мл, мед - 2 ст. л., цукор - 1/2 скл., рослинна олія - 1/2 скл., борошно - 2 скл., сода або розпушувач - 1,5 ч. л., сіль - щіпка, курага - 50 г, цукрова пудра для прикраси.
Пісний грибний плов
— 30 листопада 2017 —
Рис - 500 г, печериці - 300-400 г, морква - 2 шт., ріпчаста цибуля - 2 шт., рослинна олія - 100-150 г, сіль, перець - за смаком, свіжа зелень - за смаком.
Пісний суп із квасолею та горіхами
— 30 листопада 2017 —
Квасоля - 1 скл., картопля середнього розміру - 3-4 шт., цибуля ріпчаста - 1 головка, морква - 1 шт., волоські горіхи - 4 шт., рослинна олія - 3 ст. л., перець чорний мелений - за смаком, сіль - за смаком, лавровий лист, кріп.
Як правильно заквасити капусту на зиму
— 30 листопада 2017 —
Чи відомо вам, що квашення капусти - кращий спосіб збереження цього корисного овоча? У той час як при варінні капусти в ній майже вполовину зменшується вміст фолієвої кислоти, при квашенні вітаміни не тільки не руйнуються, але й додаються. Так, вітаміну С у квашеній капусті в порівнянні зі свіжою більше майже у 20(!) разів.
Курячі серденька з гарбузом і мисливськими ковбасками
— 23 листопада 2017 —
Курячі серденька - 600 г, цибулина середня - 1 шт., часник - 3 зубки, мисливські ковбаски - 200 г, гарбуз - 300 г, томати у власному соку - 400 г, сіль і перець - за смаком.
Салат з печерицями та кальмарами
— 23 листопада 2017 —
Майонез, 300 г кальмарів, 2-3 ст. л. лимонного соку, 200 г печериць, 1-2 шт. маринованих або солоних огірків, 3 варених вкруту яйця, 2 шт. ріпчастої цибулі, 50 мл рослинної рафінованої олії, свіжа зелень - за смаком, сіль, мелений перець.
Як вибрати правильну хурму
— 23 листопада 2017 —
Хурма зовсім не повинна бути терпкою. В'язкий смак, який багато хто вважає «основною ознакою» справжньої хурми, всього-на-всього свідчить про те, що плід не дозрів.
Салати, гарніри, запіканки й пиріжки. Що приготувати з хурми
— 23 листопада 2017 —
Хурма буде гостювати у нас усю зиму, радуючи своїм ніжним смаком і збагачуючи раціон корисними речовинами. Не упустіть можливість прикрасити своє меню стравами із соковитої хурми.
Скумбрія домашнього засолу
— 16 листопада 2017 —
1 кг мороженої скумбрії, крупна сіль, цибуля ріпчаста, часник, перець чорний і запашний, лавровий лист, нерафінована соняшникова олія.
Гарбузовий татин з яблуками
— 16 листопада 2017 —
2 великих яблука, 4 ст. л. цукру з гіркою, 30-40 г вершкового масла, 2 ст. л. коньяку.
Для тіста: 170-180 г гарбузового пюре, 120-130 г масла (збити з цукром), 120 г цукру, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача, 1 повна з гіркою склянка борошна (до густого тіста).
1 | ... | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | ... | 220 |