Кулінарія
Курка із хрусткою скоринкою
— 4 січня 2019 —
Курячі гомілки - 6 шт., твердий сир - 50 г, панірувальні сухарі - 100 г, кукурудзяне борошно - 2 ст. л., куряче яйце - 1 шт., пшеничне борошно - 4 ст. л., сіль - за смаком, чорний мелений перець - 0,5 ч. л., петрушка - кілька гілочок для декору.
Сирні рогалики
— 4 січня 2019 —
300 г кисломолочного сиру, 300 г борошна, 250 г вершкового масла, холодного, 1 яйце, 1 ч. л. розпушувача, 15 г ванільного цукру, щіпка солі, цукрова пудра для посипання, повидло для начинки.
Рублені курячі котлети з кукурудзою
— 4 січня 2019 —
Курячі грудки - 300 г, кукурудза консервована - 100 г, яйця курячі - 1 шт., олія рослинна - 100 мл, борошно пшеничне - 1 ст. л., кріп - 2 гілочки, сіль - 1/2 ч. л., перець чорний мелений - за смаком.
Фруктово-ягідний коблер
— 4 січня 2019 —
Начинка: 1 яблуко і 1 груша, очистити від шкірки і насіння, порізати на шматочки, 1/2 склянки свіжих або заморожених ягід, 40 г цукру, 1 ст. л. лимонного соку, 25 мл води, 1 ч. л. ванільного екстракту. Коблер: 75 г борошна, 1/2 ч. л. розпушувача, 10 г цукру, 10 г кокосової стружки, 10 г вівсяних пластівців, 50 г вершкового масла, порізати на шматочки, 40 мл молока, 1/2 ч. л. ванільного екстракту.
П'ять салатів для святкового столу
— 4 січня 2019 —
Дуже смачний святковий салат, який напевно сподобається всім гостям без винятку. Печінка тріски відмінно смакує з овочами, а чорнослив лише підкреслює смак інших інгредієнтів, надаючи салату оригінальну нотку.
Салат «Цезар» з куркою
— 15 грудня 2018 —
Помідори - 500 г, салатні листи (романо або будь-який інший сорт) - 1 великий пучок, батон або білий хліб - 150 г, курячі грудки - 300 г, твердий сир - 150 г. Для соусу: яйця - 2 шт., анчоуси або кілька - 6 шт., зубчики часнику - 6 шт., оливкова олія (високоякісна, нерафінована) - 100 мл, бальзамічний оцет - 2 ст. л., лимон - 1/2 шт., гірчиця - 1 ч. л., чорний перець - за смаком, сіль - за смаком.
Угорське тістечко «Жербо»
— 15 грудня 2018 —
1 ч. л. сухих дріжджів, 1/4 ст. цукру, 125 г вершкового масла кімнатної температури, 200 г борошна, 2 ст. л. сметани, 1 жовток, щіпка солі. Для начинки: 150 г крупно рубаних горіхів, 100 г цукру, 3/4 ст. дуже гарного абрикосового джему. Для глазурі: 100 г гіркого шоколаду, 1/4 ст. жирних вершків, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. коньяку.
Булочки-малята із сирно-грибною начинкою
— 15 грудня 2018 —
Борошно - 300 г, вода - 180 мл, цукор - 8 г, сіль - 5 г, дріжджі сухі - 5 г, рослинна олія в тісто - 20 мл, рослинна олія для прошарування булочок - 10 мл, жовток для змазування булочок - 1 шт., цибулина - 1 шт., гриби (печериці, гливи) - 120 г, сметана - 70 г, кріп - 1/3 пучок, зелена цибуля - 1/3 пучок, спеції - за смаком, сир - 250 г.
Старовинний рецепт Різдвяного кексу
— 13 грудня 2018 —
Кекс виходить дуже темний - це за рахунок меляси (вона майже чорного кольору) і коричневого цукру. Але якщо ви будете використовувати звичайний цукор, ваш різдвяний кекс буде не такий темний, але все одно божевільно смачним!
«Николайчики» - традиційні ласощі на свято
— 13 грудня 2018 —
Традиційно на День Святого Миколая матусі готують «миколайчики». Можна приготувати будь-яке сухе розсипчасте печиво, розписати його глазур’ю – і ваші частування на свято готові.
1 | ... | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | ... | 220 |