Кулінарія
На Cтрітення Господнє печуть "ранніх пташок"
— 10 лютого 2016 —
У свято Стрітення прийнято пекти жайворонків на поталій воді. Саме вони повинні були раніше закликати весну.
Лимонний пиріг від Делії Сміт
— 4 лютого 2016 —
Для глазурі: цедра 1 великого лимона, пудра цукрова - 50 г, 2-3 ч. л. лимонного соку.
Для коржів: 180 г цукру, 175 г борошна, 180 г вершкового масла, 1 ч. л. пекарського порошку, лимон (цедра), сік лимонний - 1 ст. л., яйця - 2 шт.
Для лимонного крему: сік і цедра 1 великого лимона, масло вершкове - 50 г, 75 г цукру, яйця - 2 шт.
Карбонад з курки
— 4 лютого 2016 —
1 кг курячих грудинок, 1 лимон, 1 ч. л. харчової соди, 1 ч. л. картопляного крохмалю, борошно для панірування, сіль.
Рецепти супів для холодної зими
— 4 лютого 2016 —
Девізом зими може стати: «Ні дня без супу». Суп і наситить, і порадує душу, і зігріє - і це саме те, що потрібно в холодну пору року. Недарма чим північніше живе народ, тим більше в його кухні супів.
Курячі котлети з сиром
— 3 лютого 2016 —
Філе куряче - 400 г; цибуля ріпчаста (невелика) - 1 шт.; сир - 150 г; яйце куряче - 1 шт.; часник - 2 зубки; сіль, перець чорний мелений - за смаком; сухарі панірувальні - 3-4 ст. л.; олія рослинна рафіноване для смаження.
Хачапурі по-аджарськи
— 28 січня 2016 —
Для тіста: 600 г борошна, 12 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1,5 ч. л. солі, 400 мл молока, 1 яйце, 1 ст. л. рослинної олії.
Для начинки: 400-500 г сиру (сулугуні або твердий сир), 8 яєць, вершкове масло.
Який солодкий овоч
— 28 січня 2016 —
Буряк цінується як овочева культура завдяки вмісту цукрози, фосфору й кальцію. Найбільше цінується буряк темно-червоний, без білих і світлих кілець на зрізі, злегка приплющеної форми.
Печиво «Шоколадні тріщинки»
— 28 січня 2016 —
2 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 скл. цукрової пудри, 100 г вершкового масла, 50 г шоколаду, 3 яйця, 5 ст. л. какао, 10 г розпушувача, 10 г ванільного цукру, щіпка кориці.
Гарбузова запіканка з сиром
— 28 січня 2016 —
Гарбуз невеликий - 1 шт., сир тертий - 250 г, вершки - 250 мл, сіль, перець - за смаком, мускатний горіх (порошок) - 1/2 ч. л., олія маслинова - 1 ст. л.
Сирні рецепти
— 28 січня 2016 —
Майже в усіх лікувальних меню, що пропонуються лікарями, одним з перших значиться сир. Але він корисний і здоровим людям будь-якого віку.
1 | ... | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | ... | 220 |