Кулінарія
Мафіни із чорницею
— 30 жовтня 2018 —
На 12 штук: 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1/2 скл. молока, 2 скл. борошна, 3/4 скл. цукру + 1 ч. л. окремо, 2 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі, 1,5 скл. чорниці.
Шаруваті рогалики кіфле
— 30 жовтня 2018 —
Борошно - 500 г, сухі дріжджі - 1/2 пакетика, сіль - 1 ч. л., молоко - 250 мл, вершкове масло - 100 г, рослинна олія - 3 ст. л., цукор - 3 ст. л., яйця - 1 шт., яйце для змазування.
Для посипання: кунжут, горіхи, насіння і т.д. - за смаком.
Готуємо тушковану капусту
— 30 жовтня 2018 —
У запашної, ароматної капусти тисячі шанувальників в усьому світі. Не дивно, що ця страва має безліч варіацій на будь-який смак: її тушкують як у свіжому виді, так і квашену, на воді або пиві, з додаванням приправ і м'яса. У кожній страві смак тушкованої капусти розкривається по-новому, завдяки чому ніколи не приїдається.
Гарбузовий хліб з курагою
— 25 жовтня 2018 —
Борошно - 650-700 г + борошно для обсипання робочої поверхні і тіста, гарбуз - 250 г, гарбузовий відвар - 100 мл, 1 яйце, цукор - 5 ст. л. + 1 ч. л., сіль - 1/2 ч. л., курага - 150 г, рослинна олія - 3 ст. л. + для змазування форми, дріжджі (свіжі) - 28 г.
Скумбрія з йогуртовим соусом
— 25 жовтня 2018 —
2 середні скумбрії, 1 маленька цибулина, 1 ст. л. листя розмарину, 4 ст. л. маслинової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, свіжомелений чорний перець, лимон для подачі.
Для соусу: 200 г натурального густого йогурту, 1 маленький огірок, 3 пера зеленої цибулі, 5 гілочок кропу, 1 ст. л. маслинової олії, сіль.
Салат з тунцем
— 25 жовтня 2018 —
Консервований у власному соку тунець - 1 банка (200 г), перепелині яйця - 10 шт., салат Романо - 1 невеликий качан, червоний болгарський перець - 0,5 шт., синя цибуля - 1 шт., кедрові горіхи - 1 ст.л., лимонний сік - 1 ст. л.
Заправлення для салату: лимонний сік - 1 ст. л., цукор - 1 ч. л., зернова гірчиця - 0,5 ч. л., часник - 1 зубок, маслинова олія першого віджиму - 50-70 г, сіль, чорний перець.
Кошички з білковим кремом
— 25 жовтня 2018 —
Тісто: борошно - 160 г, вершкове масло - 60 г, цукор - 40 г, розпушувач - 1/4 ч. л. щіпка солі, яйця - 1 шт.
Крем: яєчний білок - 100 г, цукор - 200 г.
Начинка: джем із чорної смородини (або за смаком) - 70 г.
Запікаємо великий шматок м'яса
— 25 жовтня 2018 —
Не секрет, що приготувати з великих м'ясних відрубів дійсно варту страву не так вже і просто. Кілька кулінарних прийомів від професійних кухарів допоможуть перетворити шматок м'яса на смачну, соковиту і рівномірно пропечену страву.
Капустяні конвертики в клярі
— 18 жовтня 2018 —
1 яйце; 300 мл холодної води; борошно; сіль; чорний мелений перець; спеції - за смаком, а також капустяне листя, твердий сир, будь-які м'ясні продукти, сіль і перець, пучок свіжого кропу (якщо є), рослинна олія.
Заварний торт «Карпатка»
— 18 жовтня 2018 —
Для тіста: маргарин вершковий (або вершкове масло) - 125 г; вода - 1 скл. (або навпіл з молоком); борошно (вищий сорт) - 1 скл.; сіль - щіпка; яйця курячі - 5 шт.
Для крему: молоко свіже - 1,5 скл.; яєчні жовтки сирі - 2 шт.; борошно - 2 ст. л.; крохмаль картопляний - 1 ст. л.; пудра цукрова - 0,5 склянки; масло вершкове - 250 г; сік лимона - 1 ч. л.; цукор ванільний - 0,5 пакетики; шоколад, курага - для прикраси.
1 | ... | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | ... | 220 |