Кулінарія

Торт «Ferrero rocher»

— 3 грудня 2015 —

5 великих яєць, 6 ст. л. цукру, 1,75 скл. меленого фундука, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. какао-порошку, 2 ч. л. розпушувача, 200 г вершкового масла кімнатної температури, 280 г гіркого шоколаду, 7 ст. л. нутели, 200-220 г вафель.


Лимонні мафіни

— 3 грудня 2015 —

1 лимон, 3 яйця, 300 г цукру, 100 мл рослинної олії, 400 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. ванільного цукру, 200 мл нежирної сметани.


Фаршировані булочки до сніданку

— 3 грудня 2015 —

5 булочок, 2 помідори, 100 г грибів, 1 цибулина, 50 г сиру, 1 пучок зелені, майонез, гірчиця, аджика, сіль - за смаком.


Паштет з курячої печінки

— 3 грудня 2015 —

500 г курячої печінки, 300 г сиру, 10 г желатину, 150 г помідорів, 150 г моркви, 150 г цибулі, 20-50 мл коньяку, 1/2 ч. л. солі, 50 г рослинної олії, пучок зелені.


Пісний салат олів'є

— 3 грудня 2015 —

Огірки мариновані або солоні - 1 маленька банка (близько 250 г), зелений горошок - 1 банка (близько 350 г), гриби консервовані (печериці) - 1 банка (близько 350 г), картопля - 500 г, морква - 300 г, цибуля ріпчаста - 1 шт. (близько 100 г), цибуля зелена - 1 пучок, соєва сметана або пісний майонез - 400 г.


Курча в пиві

— 3 грудня 2015 —

У кожному регіоні Німеччини є свої кулінарні особливості, але пиво, м'ясо та «чорний» хліб - часті гості в будь-якій провінції. Німці їдять багато м'яса, готовлять близько 600 сортів хліба, і майже в кожному селі є свій сорт пива. Ось із цих трьох основних складових і приготовлена печеня. Вона дуже проста, як і будь-яка сільська страва, готується швидко, без турбот, а результат такий, що просто пальчики оближеш.


Салат «Хатинка в снігу»

— 27 листопада 2015 —

10 крабових паличок, 3-4 курячі яйця, 250 г твердого сиру, 1-2 часточки часнику, спеції, майонез, листя салату, зелень кропу.


Торт «Вишня в снігу»

— 27 листопада 2015 —

200 г + 600 г сметани (у тісто + у крем), 200 г масла вершкового, 3 скл. борошна, 600 г вишні, 120 г цукрової пудри (у крем), ванілін - за смаком, 1 ч. л. соди, цукор (у начинку) - за смаком, 0,5 ч. л. яблучного оцту, 50 г кокосової стружки (для прикраси).


Запіканка з куркою й овочами

— 27 листопада 2015 —

Куряче філе - 500 г, варений рис - 1 скл., консервована кукурудза -1 банка, болгарський перець - 400 г, сметана - 500 мл, цибуля - 2 шт., твердий сир - 200 г, морква - 200 г, сіль, мелений перець, олія рослинна.


Страви в піст з рослинною олією і без...

— 27 листопада 2015 —

Різдвяний піст, як і Великий, є багатоденним постом і триває протягом 40 днів. Поститися починають з 28 листопада й закінчують 6 січня. Крім того, Різдвяний тост називається також Пилиповим, тому що йде слідом за днем пам'яті апостола Пилипа.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс