Кулінарія
Торт «Ferrero rocher»
— 3 грудня 2015 —
5 великих яєць, 6 ст. л. цукру, 1,75 скл. меленого фундука, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. какао-порошку, 2 ч. л. розпушувача, 200 г вершкового масла кімнатної температури, 280 г гіркого шоколаду, 7 ст. л. нутели, 200-220 г вафель.
Лимонні мафіни
— 3 грудня 2015 —
1 лимон, 3 яйця, 300 г цукру, 100 мл рослинної олії, 400 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. ванільного цукру, 200 мл нежирної сметани.
Фаршировані булочки до сніданку
— 3 грудня 2015 —
5 булочок, 2 помідори, 100 г грибів, 1 цибулина, 50 г сиру, 1 пучок зелені, майонез, гірчиця, аджика, сіль - за смаком.
Паштет з курячої печінки
— 3 грудня 2015 —
500 г курячої печінки, 300 г сиру, 10 г желатину, 150 г помідорів, 150 г моркви, 150 г цибулі, 20-50 мл коньяку, 1/2 ч. л. солі, 50 г рослинної олії, пучок зелені.
Пісний салат олів'є
— 3 грудня 2015 —
Огірки мариновані або солоні - 1 маленька банка (близько 250 г), зелений горошок - 1 банка (близько 350 г), гриби консервовані (печериці) - 1 банка (близько 350 г), картопля - 500 г, морква - 300 г, цибуля ріпчаста - 1 шт. (близько 100 г), цибуля зелена - 1 пучок, соєва сметана або пісний майонез - 400 г.
Курча в пиві
— 3 грудня 2015 —
У кожному регіоні Німеччини є свої кулінарні особливості, але пиво, м'ясо та «чорний» хліб - часті гості в будь-якій провінції. Німці їдять багато м'яса, готовлять близько 600 сортів хліба, і майже в кожному селі є свій сорт пива. Ось із цих трьох основних складових і приготовлена печеня. Вона дуже проста, як і будь-яка сільська страва, готується швидко, без турбот, а результат такий, що просто пальчики оближеш.
Салат «Хатинка в снігу»
— 27 листопада 2015 —
10 крабових паличок, 3-4 курячі яйця, 250 г твердого сиру, 1-2 часточки часнику, спеції, майонез, листя салату, зелень кропу.
Торт «Вишня в снігу»
— 27 листопада 2015 —
200 г + 600 г сметани (у тісто + у крем), 200 г масла вершкового, 3 скл. борошна, 600 г вишні, 120 г цукрової пудри (у крем), ванілін - за смаком, 1 ч. л. соди, цукор (у начинку) - за смаком, 0,5 ч. л. яблучного оцту, 50 г кокосової стружки (для прикраси).
Запіканка з куркою й овочами
— 27 листопада 2015 —
Куряче філе - 500 г, варений рис - 1 скл., консервована кукурудза -1 банка, болгарський перець - 400 г, сметана - 500 мл, цибуля - 2 шт., твердий сир - 200 г, морква - 200 г, сіль, мелений перець, олія рослинна.
Страви в піст з рослинною олією і без...
— 27 листопада 2015 —
Різдвяний піст, як і Великий, є багатоденним постом і триває протягом 40 днів. Поститися починають з 28 листопада й закінчують 6 січня. Крім того, Різдвяний тост називається також Пилиповим, тому що йде слідом за днем пам'яті апостола Пилипа.
1 | ... | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | ... | 220 |