Кулінарія
Ечпочмак (татарські пироги)
— 20 січня 2016 —
Тісто: борошно - 850 г, молоко - 500 мл, яйця - 2 шт., дріжджі (сухі) - 5 г, масло вершкове - 70 г, олія соняшникова - 1 ст. л., сіль - 1 ч. л., цукор - 1 ст. л.
Начинка: яловичина - 800 г, картопля (велика) - 6 шт., цибуля ріпчаста - 4-5 шт., сіль, перець - за смаком, бульйон яловичий - 0,5 л., яйце - 1 шт.
Вершковий сир зі сметани та кефіру
— 20 січня 2016 —
500 г сметани 20% жирності, 500 г кефіру 2,5 % жирності, 1 ч. л. солі.
Грибний суп-пюре з печериць
— 20 січня 2016 —
Печериці - 500 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., картопля - 2 шт., часник - 2 зубки, бульйон м'ясний - 1 л, вершки - 1 склянка (жирні), сіль, перець - за смаком, олія рослинна - 3 ст. л.
Бостонський кремовий торт
— 20 січня 2016 —
Борошно - 125 г, яйце - 4 шт., цукор - 150 г, розпушувач - 1 ч. л., лимонний сік - 1 ч. л., рослинна олія - 3 ст. л.,
Для крему: молоко - 500 мл, яйце - 2 шт., цукор - 100 г, крохмаль - 30 г, ваніль, вершкове масло - 50 г.
Глазур: вершки - 50 мл, шоколад - 200 г.
Крутимо рулети
— 20 січня 2016 —
М'ясні рулети справедливо вважаються вершиною кулінарної вишуканості та майстерності. Але ніщо не зупинить істинного цінителя прекрасного від кулінарії. Уявіть, як будуть задоволені ваші домочадці, отримавши порцію не просто м'яса, а шматочок незвичайного, ніжного рулету.
Торт «Бідний єврей»
— 13 січня 2016 —
Для коржів: 6 яєць, 270 г цукру, 225 г борошна, 50 г волоських горіхів, 70 г кураги, 30 г маку.
Для крему: 400 г вареної згущенки, 200 г вершкового масла кімнатної температури, 300 г сметани 27-30%, максимально густої, 200 мл простого цукрового сиропу для просочення (вода й цукор навпіл за вагою).
Цибульний пиріг
— 13 січня 2016 —
Борошно - 500 г, олія рослинна - 150-200 мл, яйце - 1 шт., сіль.
Начинка: 3 великі цибулини, 200 г сметани, 3-4 яйця, сіль, перець.
Пиріг з фрикадельками
— 13 січня 2016 —
Для початку робимо фрикадельки з 400-500 г фаршу за улюбленим рецептом (наприклад, індичий фарш + цибуля + сіль перець + 1 ст. л. майонезу + 2 ст. л. панірувальних сухарів), добре вимішуємо. Підготовляємо кульки завбільшки з волоський горіх і ставимо в морозилку хвилин на 10-15 (щоб добре входили в тісто).
Американський гарбузовий пиріг
— 6 січня 2016 —
Для тіста: борошно - 210 г, вершкове масло - 150 г, сіль - 1/4 ч. л., крижана вода - 3 ст. л.
Для начинки: гарбуз - 450 г, цукор - 150 г, яйце - 3 шт., згущенка - 1 банка, кориця мелена - 1 ч. л., сіль - 1/2 ч. л., мускатний горіх, гвоздика, сухий імбир (мелені) - кожного по 1/4 ч. л.
1 | ... | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | ... | 220 |