Кулінарія
Дагестанські перепічки з картоплею
— 7 вересня 2017 —
Тісто: 500 мл кислого молока (кефіру), борошно, сода 1 ч. л., щіпка солі. Начинка: картопля, цибуля, рослинна олія, сіль, чорний перець, зелень.
Яблучний пиріг
— 7 вересня 2017 —
Тісто: 1 скл. цукру, 2 скл. борошна, 200 г xoлодного вершкового масла, 200 г сиру, 2 яйця, 2 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. соди, погасити оцтом.
Начинка: 2-3 яблука нарізати часточками, 3-4 столові ложки цукру, жовток для змащення.
Домашній сир із зеленню і кмином
— 7 вересня 2017 —
1 л кефіру, 1 л молока, 6 яєць, 4 ч. л. солі (або за смаком), 1/3 ч. ложки червоного гострого перцю, щіпка кмину, 1 зубок часнику, невеликий пучок різної зелені: кріп, кінза, зелена цибуля.
Готуємо десерти та гарніри з гарбуза
— 7 вересня 2017 —
Де був основний первісний ареал поширення гарбуза у світі – точно невідомо, ми знаємо лише те, що ця рослина з'явилася в Південній Америці. Індіанці коптили гарбуз, запікали його, вирізавши посередині отвір і наливши туди молока, меду та додавши пряностей.
Груші із шоколадним соусом
— 31 серпня 2017 —
250 г листкового тіста, 2 груші, 100 г гіркого шоколаду, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. цукру, 1 яйце.
Картопляне пюре із хріном
— 31 серпня 2017 —
1 кг червоної картоплі, 1 ст. л. свіжого тертого хріну, 0,5 склянки сметани, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. солі, 2 ч. л. сушеного часнику, білий перець за смаком.
Куряча печінка в сметанно-часниковому клярі
— 31 серпня 2017 —
Печінка куряча - 500 г, борошно пшеничне - 4 ст. л., сметана або майонез, хто що більше любить - 4-5 ст. л., яйце - 3 шт., спеції, часник - 3-4 зубки, сіль, олія рослинна (для смаження).
Кільця із заварного тіста
— 31 серпня 2017 —
Для тіста: 250 мл води, 2 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. солі, 100 г вершкового масла, 1 скл. борошна, 3 яйця, 1 білок.
Для глазурі: 1,5 скл. цукрової пудри, 1 ст. л. рідкого меду, 4-5 ст. л. молока.
Рослинна олія для обсмажування, пергаментний папір для відсадження кілець.
Готуємо баклажани взапас
— 31 серпня 2017 —
Баклажан - рослина субтропічна, вимоглива до сонця і тепла. У Європу з Індії його завезли араби. В Україні ця овочева культура успішно вирощується. Сезон збору та консервування - серпень - вересень. Баклажан на Сході називали «овочем довголіття», вважаючи особливо корисним для людей похилого віку. Він рекомендувався як засіб для профілактики й лікування атеросклерозу, подагри, хвороб печінки й нирок, закрепу, серцево-судинних захворювань.
1 | ... | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | ... | 220 |