Кулінарія

Ризький яблучний пиріг

— 15 березня 2018 —

Для тіста: кефір - 0,5 л, маргарин - 250 г, борошно - 900-1000 г, цукор - 2 ст. л., яйця - 2 шт., сода - 1 ч.л., сіль - 1/4 ч.л.;
для начинки: яблука (краще з добре вираженою кислинкою), кориця, горіхи, ізюм (за бажанням).


Картопляне суфле

— 15 березня 2018 —

30 г масла + трохи для змазування форм, 30 г сухарів, 300 г картоплі, звареної в мундирі, 120 г сиру чеддер, 1/2 чашки нарізаної зеленої цибулі, 2 яйця, мелений чорний перець, червоний перець, 6 ст. л. молока.


Сирна випічка

— 15 березня 2018 —

Випічка із сиру смачна, корисна й різноманітна. Для випічки підійде будь-який сир: жирний і знежирений, м'який і сухий, прісний і з кислинкою,  магазинний і куплений на ринку. Навіть сир не першої свіжості, який для їжі "просто так" уже не дуже гарний, можна додати в тісто. Потрібно тільки вибрати підходящий рецепт або підбудувати його під наявний сир.


Легкий сирний десерт

— 7 березня 2018 —

200 г будь-якого піскового печива, 200 г нежирного сиру, 100 г сметани, 50 г цукру, 1 ч. л. кави, ваніль, какао.


Корисний кекс із сухофруктів

— 7 березня 2018 —

300-400 г суміші з горіхів і сухофруктів (кураги, ізюму, чорносливу, сушеної журавлини, інжиру, волоські горіхів), 2 яйця, 6 ст. л. цукру, 6 ст. л. борошна, 0,5 ч. л. розпушувача (або соду погасити оцтом).


Тріска по-норвезьки

— 7 березня 2018 —

Тріска - 800-1000 г, рослинна олія для смаження. Для маринаду: гірчиця - 1 ч. л., сік лимона - 2 ст. л., яйця - 2 шт., твердий сир (за смаком) - 150 г, сіль - 0,5 ч. л., червоний мелений перець - щіпка. Для соусу: борошно пшеничне - 2 ст. л., вершкове масло - 1 ст. л., вода - 1 скл.


Щоб не зіпсувати страву і настрій ...

— 7 березня 2018 —

Вибираючи продукти на ринку ви маєте бути впевнені, що купили все свіже і смачне. А щоб, прийшовши з покупкою додому, ви не переконалися у зворотному, треба вміти розпізнавати неякісні продукти.


Готуємо смачну й соковиту курячу грудку

— 7 березня 2018 —

Говорять, що готувати курячу грудку складно, тому що м'ясо стає сухим і несмачним. Це не так. Куряче філе може бути дуже соковитим, просто потрібно знайти правильний підхід.


Пісна шарлотка з яблуками в лимонній глазурі

— 1 березня 2018 —

Вода - 250 г, цукор - 250 г, сіль - 1/4 ч. л., борошно - 400 г, сік лимонний - 3 ст. л. (1 ст. л. в тісто + 2 ст. л. в глазур), розпушувач тіста - 2 ч. л., олія - 100 г, яблуко - 3 шт. (великих соковитих плоди), цедра з 1 лимона, ванілін - за смаком, цукрова пудра - 75 г.


Рибні тефтельки в сметанному соусі

— 1 березня 2018 —

500 г філе білої морської риби, 100 г учорашнього білого хліба без кірок, цедра 1 лимона, 1 збитий у піну білок, сіль, трохи рослинної олії;
для соусу: 100 г сметани, 100 мл води, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, сік 1 лимона, 1 жовток, зелень петрушки і кропу.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс