Кулінарія
Груші, відварені в червоному вині
— 5 січня 2017 —
Різдво - сезон для зимових сортів груш. Ця страва ідеально підходить для різдвяного обіду, сполучаючи в собі традиційні аромати Різдва. Грушево-винний відвар смачний сам по собі як гарячий або холодний напій, а додавши до нього кукурудзяний крохмаль, одержимо соус до груш.
Маринований оселедець
— 5 січня 2017 —
Для маринаду: на 250 мл води - 2 лаврових листки, 1,5 ст. л. оцту, по 4 горошини чорного і запашного перцю, 1/2 ч. л. цукру.
Заливна риба
— 5 січня 2017 —
1,5 кг риби, 2 цибулини, 4 моркви, 1 корінь петрушки, 1 корінь селери, 2-3 лаврового листа, 1/2 скл. столового оцту, 2-3 ч. л. желатину, гвоздика, запашний перець горошком, 1/2 ст. л. солі й цукру.
Пісний борщ з грибними вушками
— 5 січня 2017 —
Cушені гриби - 150 г, буряк - 500 г, морква - 100 г, буряковий квас - 400 г, борошно - 50 г, вершкове масло - 100 г, сіль, перець - за смаком.
Кутя: традиції та історія
— 5 січня 2017 —
Для багатьох не секрет, що кутя є одним із символів Різдва Христового. Ми розповімо, як вона з'явилася і які існують традиції її готування.
Дванадцять страв, які обов'язково мають бути на столі у Святвечір, і що вони символізують
— 5 січня 2017 —
Відповідно до древньої традиції, Свята Вечеря в переддень Різдва збирає за столом всю родину. І що важливо - спізнюватися до столу ніяк не можна.
Трюфельний торт
— 30 грудня 2016 —
Для тіста: 100 г борошна, 300 г цукру, 140 г шоколаду гіркого, 2 яйця великих, 1,5 ст. л. какао-порошку, 140 г масла вершкового, 1 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. кави розчинної, 3 ст. л. вершків 35%.
Для глазурі: 1 ч. л. цукру, 50 г шоколаду гіркого, 100 мл вершків 35%.
Для крему і прикраси: 50 г шоколаду білого, 100 мл вершків 35%, 6 цукерок трюфелі.
Салат із креветок
— 30 грудня 2016 —
Креветки (варені й очищені) - 500 г, крабові палички - 200 г, огірок - 2 шт., зелений салат - 1 пучок, помідори чері - 2 шт., кріп, часник, сметана, перець чорний мелений.
Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибним кремом
— 30 грудня 2016 —
1 упаковка листкового бездріжджового тіста, 4 невеликі картоплини, 150 мл вершків (чим жирніше тим смачніше), 1 велика цибулина, 100 г сиру, 300 г грибів, пучок зелені, сіль, перець, 2 ст. л. рослинної олії.
Накриваємо святковий стіл
— 30 грудня 2016 —
Новорічний стіл вимагає до себе особливої уваги. Тому оформити його, завдання не з легких, адже в новорічну ніч за столом збираються найближчі люди.
1 | ... | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | ... | 220 |