Здоров'я

Омани та міфи про застуду

— 20 травня 2015 —

І знову про застуду... Але проте, шановні читачі, погодьтеся, що в деяких аспектах, пов'язаних із цим захворюванням ми часто помиляємося. І є міфи про застуду, які трохи б хотілося розвіяти.


Чи потрібні сніданки та чому

— 20 травня 2015 —

З дитинства нам знайома приказка: снідай за двох, обідом ділися з другом, а вечерю віддай ворогу. Багато хто з вас теж, напевно, про це пам'ятає добре. Але є одне велике але...


Трав'яні чаї для настрою

— 20 травня 2015 —

Мабуть, кожний з нас знайомий з перепадами настрою, які часом обґрунтовані, а іноді «зростають на порожньому місці». 


Фахівці визначили оптимальний проміжок між вагітностями

— 20 травня 2015 —

У ході нового дослідження американські вчені встановили, що найбільш оптимальний інтервал між вагітностями складає не менше півтора роки, пише  Daily Mail.


Чим загрожує укус кліща

— 20 травня 2015 —

Щорічно в теплий весняно-літній період в лісах і парках активізовуються кліщі, чиїх укусів людині слід остерігатися під час відпочинку на природі. 


Поговоримо про інсульт

— 20 травня 2015 —

Інсульт - друга за частотою причина смерті людей старше 60 років (після гострих захворювань серця), п'ята - серед людей від 15 до 59 років. Інсульти розвиваються навіть у дітей, включаючи немовлят. Щорічно у світі від інсультів вмирає майже 6 мільйонів чоловік. Ця хвороба вбиває більше людей, чим СНІД, туберкульоз і малярія разом узяті. Але, виявляється, кожна людина може звести ризик інсульту до мінімуму. Як цього домогтися, ми попросили розповісти фахівця - доцента, доктора медичних наук Божену Володимирівну Задорожню.


Читання дітям казок перед сном розвиває їхній мозок

— 13 травня 2015 —

Американські дослідники з Медичного центру Дитячого госпіталю Цинциннаті довели, що читання на ніч дитині казок розвиває у неї області мозку, пов'язані з навчанням, пише Meddaily.


Компонент яблук і зеленого чаю захистить від серцевих нападів і раку

— 13 травня 2015 —

Сполуки, що містяться в зеленому чаї і яблуках, здатні допомогти знизити ризик серцевих нападів і рака. Мова йде про поліфеноли, які блокують ключову молекулу, що викликає в організмі розвиток атеросклерозу і прогресування раку. 


Учені вивчили продукти, які можуть стати причиною депресії

— 13 травня 2015 —

На думку дослідників з Університету Каліфорнії в Сан-Франциско, люди переживають дуже багато стресових ситуацій. Іноді це просто щоденна суєта, що приводить до росту кортизолу. Кортизол викликає тягу до їжі, а у жінок це тяга, як правило, до вуглеводів, особливо солодких продуктів. На жаль, улюблені продукти можуть зовсім не піднімати настрій, а стати причиною депресії. До такого висновку прийшли вчені, які серйозно вивчили це питання.


16 кращих способів лікування запору

— 13 травня 2015 —

Профілактика раку товстої кишки починається з правильного харчування та фізичної активності. Необхідно також боротися з першими ознаками, а саме запорами.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс