Здоров'я

Аспірин ефективний при вторинній профілактиці інсульту

— 1 червня 2016 —

Прийом аспірину відразу ж після транзиторної ішемічної атаки значно скорочує ймовірність розвитку інсульту в найближчі кілька днів. Про це свідчать результати дослідження, опубліковані в журналі The Lancet.


Зелене світло полегшує стан при мігренях

— 1 червня 2016 —

Дослідницька група з Гарварда разом з ізраїльськими вченими з'ясувала, що зелене світло викликає найменший дискомфорт у хворих, які страждають мігренями.


Алергія залишається проблемою

— 1 червня 2016 —

Ну, хто ж з нас не чув про алергію? А дехто і зовсім добре з нею знайомий, на жаль. Звідки ж така популярність? На думку медиків, значна поширеність алергійних захворювань (ними страждає більше 20 відсотків населення планети) говорить про алергії як про глобальну медичну проблему. В останні 30 років поширеність алергійних захворювань подвоюється кожне десятиліття. Зараз в Україні різними видами алергій страждають у середньому 15-35 відсотків жителів. Як боротися з цими захворюваннями і як мінімізувати їхній шкідливий вплив на наше життя? Про це ми порадилися з фахівцем - кандидатом медичних наук, алергологом вищої категорії Людмилою Забродською.


Обережно, кліщі

— 25 травня 2016 —

Зараз - період активізації кліщів, укус яких може викликати серйозні інфекційні захворювання - енцефаліт і Лайм-бореліоз. Активність кліща починається з квітня і триває по жовтень. Але пік активності - травень і червень. За спостереженнями ентомологів, кліщ найчастіше живе в траві й у невисоких чагарниках, багато кліщів і на березах.


Подорожник: ефективний засіб народної медицини

— 25 травня 2016 —

У листях подорожника міститься каротин, вітаміни С і К, лимонна кислота, фітонциди, ферменти, глікозид, гіркі та дубильні речовини. У насінні подорожника присутні сапоніни, олеїнова кислота, а також вуглеводи.


Жирна їжа - одна з причин виснаження головного мозку

— 25 травня 2016 —

Фахівці з Товариства Макса Планка в Мюнхені довели: жирна їжа не тільки приводить до ожиріння, але й до виснаження головного мозку. Потрібно за можливістю відмовитися від шкідливих продуктів на користь здорової їжі.


Медична розробка дослідників з України визнана кращою в США

— 25 травня 2016 —

"Розумний" дефібрилятор від українських розроблювачів виграв міжнародний хокатон Сities Hakathon at Internet of Things World 2016, що пройшов у Каліфорнії.


Американські вчені довели шкоду пластикового посуду

— 25 травня 2016 —

Хімічна сполука бісфенол А, що використовується в пластикових пляшках з водою, консервних банках і паперових квитанціях, підвищує ризик розвитку ожиріння у майбутніх дітей вагітних мам. Присвячене цьому дослідження медиків з Колумбійського університету (США) опубліковане в журналі Environmental Health Perspectives.


Бруд допомагає уникнути страшних захворювань

— 25 травня 2016 —

Ученими зі Сполучених Штатів Америки була висунута гіпотеза про цілющу дію бруду. 


Глаукома: як захищатися?

— 25 травня 2016 —

Звідки береться глаукома? Як трактують визначення глаукоми медики? Як боротися за збереження зору при глаукомі? Чи існують методи профілактики цього захворювання? Про це ми вирішили поговорити з фахівцем - хірургом-офтальмологом кандидатом медичних наук, доцентом Андрієм Степановичем Гудзем.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс