Кулінарія
Картопляний салат з оселедцем
— 25 вересня 2017 —
Картопля - 2 шт., сіль, оселедець (філе) - 2 шт., йогурт натуральний - 4 ст. л., кріп - 1 пучок, оцет - 0,5 ст. л., вершки жирністю 9% - 0,5 скл., цукор - 0,5 ст. л., олія рослинна - 1 ст. л., гірчиця - 1 ч. л., велика червона цибулина - 1 шт., велике яблуко - 1 шт., сік 1 лимона.
М'ясні гнізда із сиром
— 25 вересня 2017 —
Свинячий фарш - 800 г, курячий фарш - 300 г, цибуля - 1 шт., молоко - 200 мл, хліб - 70 г, сіль - за смаком, чорний перець (мелений) - за смаком, сметана - 200 мл, яйце - 2 шт., твердий сир 150 г, кріп - за смаком.
Мариновані баклажани
— 21 вересня 2017 —
Баклажани - 5-6 шт., часник - 10 зубків.
Для маринаду: вода - 0,5 л, 9% оцту - 100-150 мл, лавровий лист - 5 шт., чорний перець горошком - 8 шт., перець запашний - 4 шт., гвоздика - 4 шт., сіль - 1 ст. л. (повна без гірки), цукор - 1 ст. л., мед - 1 ст. л. (повна з гіркою), олія рослинна - 1 ст. л.
Готуємо салати з сирої броколі
— 21 вересня 2017 —
Чи можна їсти брокколі сирою? Однозначна відповідь — так! Дослідження, опубліковане в Журналі сільськогосподарської та харчової хімії (Journal of Agricultural and Food Chemistry — ACS), показує на наявність сульфорафану в крові та сечі груп людей, які їли сиру і варену броколі. Сульфорафан це органічна сполука рослинного походження, що володіє протираковим і антибактеріальним ефектами, захищає від раку шлунка та раку легенів.
Пиріг з куркою і картоплею
— 14 вересня 2017 —
Тісто: борошно - 250 г, сметана - 1 ст. л., вершкове масло - 90 г, яйця - 1 шт., сіль - 0,5 ч.л.
Начинка: картопля (велика) - 3 шт., куряче м'ясо - 300 г, цибуля - 1 шт., сіль.
Заливання: яйця - 2 шт., сметана - 50 г, молоко - 50 мл, сіль - щіпка, червоний перець (мелений) - щіпка, мускатний горіх - 0,25 ч. л., зелень - 1 ст. л.
Тефтельки в картопляних кошичках
— 14 вересня 2017 —
Борошно - 450 г, яйця курячі - 1 шт., сіль - 0,5 ч. л., вода - 210 мл, гарбуз - 400 г, м'ясо - 400 г, цибуля (велика) - 2 шт., помідори - 2 шт., часник - 1 зубок, цукор - за смаком, перець - за смаком, олія соняшникова - 1 ст. л.
Профітролі з кракеліном і заварним кремом
— 14 вересня 2017 —
Тісто: борошно - 200 г, вода - 180 г, масло вершкове - 100 г, сіль - щіпка, яйця - 300 г (5- 6 шт.);
кракелін: цукор - 95 г, борошно - 95 г, масло вершкове охолоджене - 75 г;
крем заварний: молоко - 200 мл, цукор - 150 г, яйце - 1 шт., борошно - 1,5 ст. л., ванільний цукор - 1 шт., масло вершкове - 180 г.
Курячі стегенця, запечені з картоплею і курагою
— 14 вересня 2017 —
Стегенця курячі - 800 г; картопля - 200-300 г; приправа для курки з часником - 1 шт.; курага - жменя; зелень - для прикраси.
Як приготувати фаршировані помідори
— 14 вересня 2017 —
Фаршировані помідори універсальні: їх можна подати як гарячу закуску, а також як основну страву.
Ківі зробить найтвердіше м'ясо ніжним за півгодини
— 14 вересня 2017 —
Буває ж так, що дивишся на яловичину на ринку або в супермаркеті — краса. Але от після готування вона нагадує шкіряну підметку. Або ж на соковиту філейку грошей не завжди вистачає, але щоб хоча б якось задовольнити свої хижі потреби, купуєш більш тверду частину. У племені масаїв шматок яловичини ненадовго кладуть у мурашник… Але є спосіб легше і приємніше.
1 | ... | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | ... | 220 |