Кулінарія
Харчуємося за сезоном: кавун
— 6 вересня 2018 —
Кавун - однолітня трав'яна ягода сімейства Гарбузових. Але головне - це смачний і освіжаючий плід, який, до того ж, прекрасно допомагає зміцнити здоров'я.
Грибний плов
— 30 серпня 2018 —
Гриби - 500 г, морква - 1 шт., цибуля - 1 шт., рис - 1 скл., олія рослинна - 4 ст. л., сіль, перець - за смаком.
Булочки із сиром, ізюмом і журавлиною
— 30 серпня 2018 —
500 г пшеничного борошна, 25 г свіжих дріжджів, 1 скл. теплого молока, 30 г розтопленого вершкового масла, 1 велике яйце, 1/3 чашки меду, 1/2 ч. л. солі;
начинка: 500 г домашнього жирного сиру, 6 ст. л. цукру (або за смаком), 1 пакетик ванільного цукру, 1 ст. л. картопляного крохмалю, 2 яєчних жовтка, 100 г сушеної журавлини, 50 г ізюму;
для змащення: 1 жовток + 1/2 ст. л. молока.
Піта швидкого готування
— 30 серпня 2018 —
Борошно - 2 скл., дріжджі - 15 г, цукор - 1 ч. л., сіль - 1 ч. л., вода - 200 мл.
М'який сир домашнього готування
— 30 серпня 2018 —
Сир домашнього готування - натуральний, корисний і смачний продукт. Тверді пористі сорти сиру виготовляються на спеціальному устаткуванні й вимагають довгого часу для повного визрівання. А от м'які сири, приміром, адигейський або бринзу, у домашніх умовах приготувати дуже легко.
Листкове дріжджове тісто від П’єра Ерме
— 30 серпня 2018 —
Борошно - 210 г, масло вершкове - 125 + 15 г, вода при 20°С - 80 - 85 мл, молоко сухе - 5 г (1 ст. л. без гірки), цукор - 30 г, сіль дрібна - 4 г (1 ч. л.), дріжджі сухі - 5 г.
Картопляні рогалики
— 23 серпня 2018 —
Картопля - 3 шт., борошно - 450-500 г, масло вершкове - 100-125 г, розпушувач - 1 пакетик, яйце - 1 шт.(білок - у тісто, а жовток - для змазування рогаликів).
Для начинки: сир - 100 г, ковбаса варена - 150 г, зелень - петрушка, сіль, перець - за смаком.
Курка стир-фрай у кисло-солодкому соусі
— 23 серпня 2018 —
800 г курячого філе (грудки, можна за бажанням використовувати темне м'ясо), 2 ст. л. картопляного або кукурудзяного крохмалю, 2 солодких перці, 2 ст. л. дрібно нарубаного імбиру, 1/2 невеликого ананаса (близько 350 г у чистому виді).
Для соусу: 2 ст. л. рисового або яблучного оцту, 6 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. цукру.
Як приготувати рисовий оцет?
— 23 серпня 2018 —
Готування рисового оцту – справа заморочлива, але оскільки в результаті можна буде одержати корисний і смачний продукт, варто спробувати зробити його самотужки.
Запіканка з фрикадельок і овочів під сирно-чіпсовою скоринкою
— 23 серпня 2018 —
Фарш - 500 г, трохи білого хліба, яйце - 1 шт., цибуля ріпчаста - 3 шт., перець солодкий - 2 шт., часник - 2 часточки, квасоля консервована - 1 банка, кукурудза - 1 банка, томати у власному соку - 1 банка, помідор - 2-3 шт., чіпси - 50-75 г, сир - 75 г, сіль, перець, сіль, перчик чилі, зелень.
1 | ... | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | ... | 220 |