Кулінарія

Як заморозити баклажани

— 3 серпня 2016 —

Перед заморожуванням баклажанів потрібно позбутися не тільки гіркоти, але й зайвої води. Для цього буде потрібна термічна обробка - бланшування, смаження, тушкування, запікання. Ідеально підійдуть молоденькі баклажани. Шкірочка в них не така щільна, як у добре дозрілих, а насіння світле і маленьке.


Рижики або боровики солоні

— 29 липня 2016 —

Для консервування зібрані гриби сортують за видами, розміром і якістю. Перед консервуванням відбраковують негідні гриби, червиві. Особливо звертають увагу на те, щоб для консервування не потрапили отрутні гриби. 


Помідори солоні з гірчицею

— 29 липня 2016 —

У чисті сухі банки укласти:
- віночки кропу (5-6 або 1 ст.л. насіння),
- листя чорної смородини (3-4 шт),
- часник (1-2 зубки),
- корінь хрону,
- 1/2 червоного гострого перцю,
- помідори (до верху, до горлечка).


Закуска з баклажанів

— 29 липня 2016 —

2 середніх баклажани (або 3-4 маленьких), 2 ст. л. рослинної олії, 4 ст. л. гострого-солодкого соусу чилі, 2 ст. л. соку лимона, 2 зубки часнику, кілька гілочок кинзи, сіль.


Кабачкові млинчики

— 29 липня 2016 —

1 кабачок, 1 яйце, 1 скл. молока, 2/3 скл. борошна, 1/2 ч. л. солі, чорний мелений перець, рослинна олія.
Для начинки: 2 ст. л. майонеза, 2 ст. л. сметани, 3 зубки часнику, свіжий кріп.


Рецепти домашнього бездріжджового хліба

— 28 липня 2016 —

Рецепти домашнього бездріжджового хліба


Овочеве рагу з куркою

— 21 липня 2016 —

Куряче філе або грудинка - 600 г, картопля - 400 г, цибуля ріпчаста - 3 шт., перець болгарський - 3 шт., морква - 3 шт. (невеликих розмірів), помідори - 600 г, кабачки, часник - 2 зубки, лавровий лист - 2 шт., олія рослинна - 3 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.


Сирні квіточки

— 21 липня 2016 —

Борошно - 450 г, сир - 250 г, вершкове масло - 100 г, жовток - 2 шт., цукор - 1/2 скл., сода - 1/4 ч. л., лимонний сік - 1 ч. л.


Ніжний кальмар у сметанному соусі

— 21 липня 2016 —

2-4 тушки кальмара, 2 ст. л. сметани, 1 ст. л. борошна, 1-2 ст. л. вершкового масла, сіль і чорний перець.


Кабачки з волоськими горіхами

— 21 липня 2016 —

Молоді невеликі кабачки (або цукіні) - 2 шт., волоські горіхи очищені - 1/2 склянки, твердий сир (за смаком) - 50 г, маслинова олія - 1 ст. л., розмарин - 1/2 ч. л., свіжа зелень для подачі - за смаком. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс