Кулінарія
Як заморозити баклажани
— 3 серпня 2016 —
Перед заморожуванням баклажанів потрібно позбутися не тільки гіркоти, але й зайвої води. Для цього буде потрібна термічна обробка - бланшування, смаження, тушкування, запікання. Ідеально підійдуть молоденькі баклажани. Шкірочка в них не така щільна, як у добре дозрілих, а насіння світле і маленьке.
Рижики або боровики солоні
— 29 липня 2016 —
Для консервування зібрані гриби сортують за видами, розміром і якістю. Перед консервуванням відбраковують негідні гриби, червиві. Особливо звертають увагу на те, щоб для консервування не потрапили отрутні гриби.
Помідори солоні з гірчицею
— 29 липня 2016 —
У чисті сухі банки укласти:
- віночки кропу (5-6 або 1 ст.л. насіння),
- листя чорної смородини (3-4 шт),
- часник (1-2 зубки),
- корінь хрону,
- 1/2 червоного гострого перцю,
- помідори (до верху, до горлечка).
Закуска з баклажанів
— 29 липня 2016 —
2 середніх баклажани (або 3-4 маленьких), 2 ст. л. рослинної олії, 4 ст. л. гострого-солодкого соусу чилі, 2 ст. л. соку лимона, 2 зубки часнику, кілька гілочок кинзи, сіль.
Кабачкові млинчики
— 29 липня 2016 —
1 кабачок, 1 яйце, 1 скл. молока, 2/3 скл. борошна, 1/2 ч. л. солі, чорний мелений перець, рослинна олія.
Для начинки: 2 ст. л. майонеза, 2 ст. л. сметани, 3 зубки часнику, свіжий кріп.
Овочеве рагу з куркою
— 21 липня 2016 —
Куряче філе або грудинка - 600 г, картопля - 400 г, цибуля ріпчаста - 3 шт., перець болгарський - 3 шт., морква - 3 шт. (невеликих розмірів), помідори - 600 г, кабачки, часник - 2 зубки, лавровий лист - 2 шт., олія рослинна - 3 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Сирні квіточки
— 21 липня 2016 —
Борошно - 450 г, сир - 250 г, вершкове масло - 100 г, жовток - 2 шт., цукор - 1/2 скл., сода - 1/4 ч. л., лимонний сік - 1 ч. л.
Ніжний кальмар у сметанному соусі
— 21 липня 2016 —
2-4 тушки кальмара, 2 ст. л. сметани, 1 ст. л. борошна, 1-2 ст. л. вершкового масла, сіль і чорний перець.
Кабачки з волоськими горіхами
— 21 липня 2016 —
Молоді невеликі кабачки (або цукіні) - 2 шт., волоські горіхи очищені - 1/2 склянки, твердий сир (за смаком) - 50 г, маслинова олія - 1 ст. л., розмарин - 1/2 ч. л., свіжа зелень для подачі - за смаком.
1 | ... | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | ... | 220 |