Кулінарія
Картопляний рулет із грибами
— 29 червня 2017 —
Картопля - 1 кг, пшеничне борошно - 3 ст. л., печериці - 350 г, морква - 2 шт., сіль - за смаком, чорний перець (мелений) - за смаком, зелень - 1 пуч., соняшникова олія - 1 ст. л., крохмаль - 3 ст. л., цибуля - 1 шт.
Огірковий салат з маслинами й сиром
— 29 червня 2017 —
Огірок - 2 шт., салат - 1 пучок листя, маслини (без кісточок) - 15 шт., лимон - 1/2 шт., сир (за смаком) - 100 г, майонез.
Піскові кільця з горіхами
— 29 червня 2017 —
Вершкове масло - 220 г, цукор - 190 г, щіпка солі, ванільний екстракт - 1 ч. л., розпушувач - 1 ч. л., яйця - 2 шт. (у тісто) + 1 шт. (для змазування), борошно - 440 г (у тісто) + 40 г (на підпилювання), арахіс смажений - 150 г.
Оладки з кабачків із сиром і часником
— 29 червня 2017 —
Середній кабачок - 1 шт., яйце - 1 шт., натертий сир - 50 г, зубок часнику, борошно - 1 ст. л., сіль, перець - за смаком.
Вишня: користь і шкода червоної ягоди
— 27 червня 2017 —
Існує близько 600 видів вишні, їстівні сорти нараховують 200 різновидів, тому хімічний склад вишні може відрізнятися у відсотковому співвідношенні вітамінів і кислот залежно від регіону, де зростає дерево.
Соус песто
— 21 червня 2017 —
Базилік - 100 г, кедрові горішки - 50 г, часник - 1 зубок, пармезан натертий - 40-50 г, маслинова олія - 100 мл, лимонний сік - за бажанням і смаком, сіль, перець.
Яєчня по-грузинськи
— 21 червня 2017 —
Яйця - 3 шт., масло вершкове - 30-50 г, ріпчаста цибуля - 1 шт., кукурудзяне борошно - 2 ст. л., помідори консервовані у власному соку - 1/2 банки, окріп - 1/2 скл., часник - 1-2 зубки, сіль, перець - за смаком, зелень (петрушка, кріп, базилік, кинза) - за смаком.
Торт «Порохнявий пень»
— 21 червня 2017 —
Сметана - 1,5 л, цукор - 650 г, яйце - 2 шт., розпушувач - 4 ч. л., пшеничне борошно - 6 скл., ізюм - 300 г, курага - 300 г, чорнослив - 300 г, волоські горіхи - 100 г.
Готуємо із соковитої молодої картоплі
— 21 червня 2017 —
Червень - місяць, у якому починається сезон молодої картоплі. Її вже можна купити на ринку або в найближчому супермаркеті. Пюре з неї не приготуєш, але молода картопля має купу переваг: вона не розварюється, не залишає крохмалистого післясмаку й відмінно сполучається з різноманітними свіжими соусами.
Гата - вірменський десерт
— 15 червня 2017 —
2 скл. борошна плюс ще трохи для розкочування, 250 г вершкового масла, 1 скл. кефіру, щіпка солі, 1/2 ч. л. соди, 2 яєчних жовтки для змазування.
Для начинки: 1,5 скл. борошна, 1,5 скл. цукрової пудри, 1 ч. л. ванільного цукру, 80 г пряженого масла.
1 | ... | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | ... | 220 |