Кулінарія

Солодкий перець на нашому столі

— 20 липня 2017 —

Перець дуже цінний тим, що при консервуванні та засолюванні схоронність вітамінів у ньому залишається в межах 50-80% протягом тривалого періоду зберігання. У порівнянні з іншими овочами значимість його як харчового продукту зростає в зимовий період і рано навесні, коли особливо відчувається недолік вітамінів.


В’ялені помідори

— 13 липня 2017 —

Томати дрібні м'ясисті - 1400-1500 г, сіль велика, цукор - 1 ч. л., суміш перців, часник - 2 зубки, сухий базилік або чебрець, олія маслинова - 5-6 ст. л.


Цибульні котлети з картоплею і капустою

— 13 липня 2017 —

7 невеликих цибулин; 3 курячих яйця; 200-300 г готового картопляного пюре (заправленого молоком і вершковим маслом); 0,5 кг білокачанної капусти; сода на кінчику ножа; 5 ст. л. пшеничного борошна; сіль, перець (можна додати ваші улюблені спеції) за смаком; олія рослинна для смаження. 


Торт шоколадний трюфель

— 13 липня 2017 —

Вершкове масло - 225 г, шоколад 55-70% какао - 460 г, яйце куряче - 9 шт., цукор - 100 г, лимонна кислота - 1/4 ч. л. або сік лимона (1/2 ч. л.), какао-порошок для прикраси верху. Форма діаметром 23 см.


Варене яловиче серце

— 13 липня 2017 —

Cерце яловиче, теляче, сіль, перець чорний горошком – за смаком, лавровий лист, цибуля ріпчаста – 1 невелика головка, часник – 1-2 зубки при бажанні.


Літні фруктово-ягідні десерти

— 13 липня 2017 —

Десерти – це не просто солодка страва, це чудовий завершальний акорд у будь-якій трапезі, свято насолоди й захвату, переконлива демонстрація кулінарного таланта.


Кекси на кефірі зі смородиною

— 6 липня 2017 —

Кефір - 150 мл, масло вершкове - 125 г, яйця - 2 шт., цукор - 200 г, сода - 1/2 ч. л., борошно - 1,5 скл., смородина червона, чорна або біла - 200 г.


Помідори в загадковому маринаді

— 6 липня 2017 —

Сіль - 2,5 столових ложки, цукор - 4 ст. ложки, гвоздика - 5 шт., чорний перець горошком - 10 шт., щіпка меленого червоного перцю, лавровий лист - 2 шт., часник, оцтова есенція - 1 ст. ложка, горілка - 1 ст. л.


Суп-пюре із цукіні

— 6 липня 2017 —

Овочевий бульйон або вода - 1 л, цукіні або молоді кабачки - 2 шт., картопля - 2-3 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., часник - 2-3 зубки, рослинна олія для смаження, зелень петрушки, сіль, свіжомелений перець - за смаком.
Для готування овочевого бульйону також знадобляться: 1 цибулина, 1 морква, зелень петрушки.


Баклажани: головні помилки в готуванні

— 6 липня 2017 —

Експерти назвали 6 найпоширеніших помилок, які не дають смаку баклажана максимально розкритися. На щастя, для кожної з них знайдуться й способи їх виправити.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс