Кулінарія
Курячі стегенця з вершковим соусом
— 5 липня 2018 —
8 курячих стегенець, чорний перець, сіль, 3 ст. л. вершкового масла, 3 зубки часнику, щіпка червоного перцю, 1/2 скл. вершків, 1/3 скл. сушених томатів (можна в олії), 1/4 скл. натертого сиру (за смаком), 1/4 ч. л. чебрецю, 1/4 ч. л. орегано, 1/4 ч. л. базиліка, зелень для прикраси.
Намазки на хліб, що втамовують голод
— 5 липня 2018 —
Усім відомо, що дієтологи проти харчування на ходу. Але в житті бувають моменти, коли бутерброд - кращий варіант перекусу. По-перше, він ситний. По-друге, не такий шкідливий, як шоколадний батончик.
Тістечко з листкового і заварного тіста
— 5 липня 2018 —
Заварне тісто: вода - 0,5 скл., молоко - 0,5 скл., масло вершкове - 100 г, борошно - 150 г, яйце куряче - 3-4 шт., щіпка солі.
Заварний крем: молоко - 500 мл, яйце - 2 шт., цукор - 1 скл., борошно - 4 ст. л., масло вершкове - 250 г, ванілін - 1 г.
Основа: тісто листкове бездріжджове - 2 листи.
Міні-котлети з броколі
— 27 червня 2018 —
2 скл. здрібнених броколі (близько 350 г), 1 яйце, 1/2 порізаної цибулини, 1 скл. панірувальних сухарів, 1/3 скл. натертого сиру, 2 ст. л. здрібненої зелені, сіль, перець.
Великий киш з молодими овочами
— 27 червня 2018 —
Для тіста: 280 г борошна, 140 г охолодженого вершкового масла, натертого на великій тертці, 8 ст. л. крижаної води.
Для начинки: 100 г молодих кабачків, 85 г стручкової квасолі, 85 г свіжого зеленого горошку, невеликий пучок щільної зеленої цибулі з білими цибулинами, 300 мл молока, 1,5 ст. л. борошна, 2 великих яйця, 100 г сиру, кілька томатів-черрі, 2 ст. л. вершкового масла, сіль, перець - за смаком.
Запечена курка під густим соусом
— 27 червня 2018 —
4 курячі грудки без шкіри й кісток (або 8 стегенець), 1/2 скл. кленового сиропу (можна замінити медом), 1/2 скл. дижонської гірчиці, 2 ст. л. соєвого соусу, свіжа зелень (розмарин, чебрець), рослинна олія, сіль, чорний перець.
Лимонний кекс із журавлиною
— 27 червня 2018 —
200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 100 г вершкового масла (кімнатної температури), 150 г цукру, щіпка солі, 4 яйця, 100 г сушеної журавлини, 1 лимон (цедра + 3 ст. л. соку).
Паприка - це що?
— 27 червня 2018 —
Паприка - ароматний порошок, яскраво-червоного кольору, який має солодкуватий смак з пікантною гіркуватістю. Цю знамениту пікантну приправу виготовляють із солодкого червоного перцю. А батьківщина червоного перцю - Південна Америка. Культивується також в Іспанії, Туреччині, США й Угорщині. В Угорщині про неї довідалися в XVII сторіччі. І на сьогоднішній день там роблять сім сортів паприки.
Готуємо з кабачків
— 27 червня 2018 —
Страви з кабачків напрочуд різноманітні. Незважаючи на те, що у цього овочу немає яскраво вираженого смаку, страви з кабачками користуються великою популярністю: їх тушкують, жарять, фарширують, маринують, солять, їдять у сирому виді, додають у салати й випічку. Готування кабачків зручно тим, що вони легко поглинають різні смаки.
Відбивні з гливи у клярі
— 21 червня 2018 —
Свіжі гливи - 500 г; рослинна олія для смаження - 75 мл. Для кляра: курячі яйця - 2 шт.; сметана жирністю 15-20% - 4 ст. л.; пшеничне борошно - 3-4 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушений часник - 0,25 ч. л.; сушений базилік - 0,25 ч. л.; свіжа зелень для прикраси - кілька гілочок.
1 | ... | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | ... | 220 |