Кулінарія

Курячі стегенця з вершковим соусом

— 5 липня 2018 —

8 курячих стегенець, чорний перець, сіль, 3 ст. л. вершкового масла, 3 зубки часнику, щіпка червоного перцю, 1/2 скл. вершків, 1/3 скл. сушених томатів (можна в олії), 1/4 скл. натертого сиру (за смаком), 1/4 ч. л. чебрецю, 1/4 ч. л. орегано, 1/4 ч. л. базиліка, зелень для прикраси.


Намазки на хліб, що втамовують голод

— 5 липня 2018 —

Усім відомо, що дієтологи проти харчування на ходу. Але в житті бувають моменти, коли бутерброд - кращий варіант перекусу. По-перше, він ситний. По-друге, не такий шкідливий, як шоколадний батончик.


Тістечко з листкового і заварного тіста

— 5 липня 2018 —

Заварне тісто: вода - 0,5 скл., молоко - 0,5 скл., масло вершкове - 100 г, борошно - 150 г, яйце куряче - 3-4 шт., щіпка солі.
Заварний крем: молоко - 500 мл, яйце - 2 шт., цукор  - 1 скл., борошно - 4 ст. л., масло вершкове - 250 г, ванілін - 1 г.
Основа: тісто листкове бездріжджове - 2 листи.


Міні-котлети з броколі

— 27 червня 2018 —

2 скл. здрібнених броколі (близько 350 г), 1 яйце, 1/2 порізаної цибулини, 1 скл. панірувальних сухарів, 1/3 скл. натертого сиру, 2 ст. л. здрібненої зелені, сіль, перець.


Великий киш з молодими овочами

— 27 червня 2018 —

Для тіста: 280 г борошна, 140 г охолодженого вершкового масла, натертого на великій тертці, 8 ст. л. крижаної води.
Для начинки: 100 г молодих кабачків, 85 г стручкової квасолі, 85 г свіжого зеленого горошку, невеликий пучок щільної зеленої цибулі з білими цибулинами, 300 мл молока, 1,5 ст. л. борошна, 2 великих яйця, 100 г сиру, кілька томатів-черрі, 2 ст. л. вершкового масла, сіль, перець - за смаком.


Запечена курка під густим соусом

— 27 червня 2018 —

4 курячі грудки без шкіри й кісток (або 8 стегенець), 1/2 скл. кленового сиропу (можна замінити медом), 1/2 скл. дижонської гірчиці, 2 ст. л. соєвого соусу, свіжа зелень (розмарин, чебрець), рослинна олія, сіль, чорний перець.


Лимонний кекс із журавлиною

— 27 червня 2018 —

200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 100 г вершкового масла (кімнатної температури), 150 г цукру, щіпка солі, 4 яйця, 100 г сушеної журавлини, 1 лимон (цедра + 3 ст. л. соку).


Паприка - це що?

— 27 червня 2018 —

Паприка - ароматний порошок, яскраво-червоного кольору, який має солодкуватий смак з пікантною гіркуватістю. Цю знамениту пікантну приправу виготовляють із солодкого червоного перцю. А батьківщина червоного перцю - Південна Америка. Культивується також в Іспанії, Туреччині, США й Угорщині. В Угорщині про неї довідалися в XVII сторіччі. І на сьогоднішній день там роблять сім сортів паприки.


Готуємо з кабачків

— 27 червня 2018 —

Страви з кабачків напрочуд різноманітні. Незважаючи на те, що у цього овочу немає яскраво вираженого смаку, страви з кабачками користуються великою популярністю: їх тушкують, жарять, фарширують, маринують, солять, їдять у сирому виді, додають у салати й випічку. Готування кабачків зручно тим, що вони легко поглинають різні смаки.


Відбивні з гливи у клярі

— 21 червня 2018 —

Свіжі гливи - 500 г; рослинна олія для смаження - 75 мл. Для кляра:  курячі яйця - 2 шт.; сметана жирністю 15-20% - 4 ст. л.; пшеничне борошно - 3-4 ст. л.; сіль і чорний мелений перець - за смаком; сушений часник - 0,25 ч. л.; сушений базилік - 0,25 ч. л.; свіжа зелень для прикраси - кілька гілочок.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс