Кулінарія

Готуємо правильний сніданок

— 15 вересня 2016 —

Сніданок - самий час настроїтися на гарний, удалий день, упорядкувати думки й почуття. І одержати від їжі насолоду та користь. Добре ж, коли ранок починається із задоволення, а після сніданку почуваєш підйом енергії, а не важкість у шлунку й нудоту.


Капустяні котлети

— 8 вересня 2016 —

1 кг капусти, 1 цибулина, 0,5 скл. манної крупи, 0,5 скл. борошна, 2 зуб. часнику, зелень - за смаком, рослинна олія для смаження, панірувальні сухарі, сіль і спеції - за смаком.


Шоколадно-банановий рулет

— 8 вересня 2016 —

Тісто: 6 яєць, 6 ст. л. цукру, 3 ст. л. какао, 1/2 ч. л. соди.
Начинка: 200 мл молока, 2 ст. л. борошна, 250 г вершкового масла кімнатної температури, 1 яйце, 8 г ванільного цукру, 2 ст. л. какао, 4 ст. л. цукрової пудри, 2 банани (довгих і прямих).
Масло для змащення листів, какао для посипання.


Паста з креветками в часниково-вершковому соусі

— 8 вересня 2016 —

Макаронні вироби - 250 г, креветки - 200 г, вершки - 150 мл, масло вершкове - 20 г, цибуля ріпчаста - 50 г, часник - 2 зубки, петрушка - 20 г, сіль і суміш перців - за смаком.


Солянка: готуємо ресторанну страву вдома

— 8 вересня 2016 —

Солянка - густий суп, рецепт якого передбачає його готування на крутому м'ясному, рибному або грибному бульйоні. Різновиди солянки бувають настільки густими, що дехто їх відносить не до перших страв, а до других. Крім того, солянкою також називають тушковану капусту з різними наповнювачами.


Млинці по-французьки

— 1 вересня 2016 —

Для тіста - 300 г борошна; 3 яйця; 3 ст. л. цукру; 1 ч. л. солі; 2 ст. л. рослинної олії; 50 г вершкового масла; 1 л молока навпіл з водою; 2-3 ст. л. лікеру (фруктового або вершкового).


Єгипетський пиріг

— 1 вересня 2016 —

Дріжджі сухі швидкодіючі - 1/2 ч. л., борошно пшеничне - 3 скл., масло вершкове - 200 г, цукор - 1 скл., молоко - 3 скл., яйця - 2 шт., сіль - 1 щіпка, картопляний крохмаль - 3 ст. л., цукрова пудра і ванільний цукор - за смаком.


Рулет м'ясний з грибами

— 1 вересня 2016 —

500 г філе яловичини, 3-4 варених яєць, 150 г варених грибів; 3-4 зубки часнику; 2-3 ст. ложки томатного пюре, сіль і перець за смаком, олія для смаження.


Що приготувати з груші

— 1 вересня 2016 —

Груші використовують не тільки в десертах. Як не дивно, із цього фрукта набагато частіше готують несолодкі, ніж солодкі страви: частіше її можна зустріти в закусці або в м'ясній страві, чим у десерті.


Гречка з грибами

— 25 серпня 2016 —

75 г крупи гречаної, 25 г цибулі, 5 г часнику, 20 г олії рослинної, 300-400 г овочевого бульйону, 65 г білих грибів, 50 г печериць, 5 г зелені (кріп, петрушка).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс