Кулінарія
Готуємо правильний сніданок
— 15 вересня 2016 —
Сніданок - самий час настроїтися на гарний, удалий день, упорядкувати думки й почуття. І одержати від їжі насолоду та користь. Добре ж, коли ранок починається із задоволення, а після сніданку почуваєш підйом енергії, а не важкість у шлунку й нудоту.
Капустяні котлети
— 8 вересня 2016 —
1 кг капусти, 1 цибулина, 0,5 скл. манної крупи, 0,5 скл. борошна, 2 зуб. часнику, зелень - за смаком, рослинна олія для смаження, панірувальні сухарі, сіль і спеції - за смаком.
Шоколадно-банановий рулет
— 8 вересня 2016 —
Тісто: 6 яєць, 6 ст. л. цукру, 3 ст. л. какао, 1/2 ч. л. соди.
Начинка: 200 мл молока, 2 ст. л. борошна, 250 г вершкового масла кімнатної температури, 1 яйце, 8 г ванільного цукру, 2 ст. л. какао, 4 ст. л. цукрової пудри, 2 банани (довгих і прямих).
Масло для змащення листів, какао для посипання.
Паста з креветками в часниково-вершковому соусі
— 8 вересня 2016 —
Макаронні вироби - 250 г, креветки - 200 г, вершки - 150 мл, масло вершкове - 20 г, цибуля ріпчаста - 50 г, часник - 2 зубки, петрушка - 20 г, сіль і суміш перців - за смаком.
Солянка: готуємо ресторанну страву вдома
— 8 вересня 2016 —
Солянка - густий суп, рецепт якого передбачає його готування на крутому м'ясному, рибному або грибному бульйоні. Різновиди солянки бувають настільки густими, що дехто їх відносить не до перших страв, а до других. Крім того, солянкою також називають тушковану капусту з різними наповнювачами.
Млинці по-французьки
— 1 вересня 2016 —
Для тіста - 300 г борошна; 3 яйця; 3 ст. л. цукру; 1 ч. л. солі; 2 ст. л. рослинної олії; 50 г вершкового масла; 1 л молока навпіл з водою; 2-3 ст. л. лікеру (фруктового або вершкового).
Єгипетський пиріг
— 1 вересня 2016 —
Дріжджі сухі швидкодіючі - 1/2 ч. л., борошно пшеничне - 3 скл., масло вершкове - 200 г, цукор - 1 скл., молоко - 3 скл., яйця - 2 шт., сіль - 1 щіпка, картопляний крохмаль - 3 ст. л., цукрова пудра і ванільний цукор - за смаком.
Рулет м'ясний з грибами
— 1 вересня 2016 —
500 г філе яловичини, 3-4 варених яєць, 150 г варених грибів; 3-4 зубки часнику; 2-3 ст. ложки томатного пюре, сіль і перець за смаком, олія для смаження.
Що приготувати з груші
— 1 вересня 2016 —
Груші використовують не тільки в десертах. Як не дивно, із цього фрукта набагато частіше готують несолодкі, ніж солодкі страви: частіше її можна зустріти в закусці або в м'ясній страві, чим у десерті.
Гречка з грибами
— 25 серпня 2016 —
75 г крупи гречаної, 25 г цибулі, 5 г часнику, 20 г олії рослинної, 300-400 г овочевого бульйону, 65 г білих грибів, 50 г печериць, 5 г зелені (кріп, петрушка).
1 | ... | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | ... | 220 |