Кулінарія

Картопляні оладки із шинкою

— 9 лютого 2017 —

Картопля - 700 г, цибуля ріпчаста велика - 1 шт., шинка - 100 г, копчений сир - 100 г, яйце - 1 шт., борошно - 2 ст. л., олія рослинна - 4 ст. л., нарізаний кріп і петрушка - 1 ст. л., сушений чебрець - 1 щіпка, сіль - за смаком.


Не зажарюйте хліб і картоплю до темно-коричневого кольору

— 9 лютого 2017 —

Картопля і хліб, приготовлені при тривалому впливі високих температур, збільшують ризик розвитку рака. Ризик зростає, якщо такі продукти їсти регулярно, повідомили експерти FSA - Агентства з харчових стандартів Великобританії.


Уха: страва, яку неможливо зварити без риби

— 9 лютого 2017 —

Називати будь-який рибний суп ухою теж не можна. Уху не заправляють крупами, борошном, пересмаженою цибулею та ін. У неї кладуть тільки пряності, пряні овочі (та ж сира цибуля) і корені. Все інше - лише похідні від справжньої ухи або уха, але з якимось певним епітетом.


Голубці на ніжці

— 2 лютого 2017 —

Капуста білокачанна - 1 качан, курячі гомілки - 6 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., часник - 4 зубки, морква - 1 шт., перець болгарський - 1 шт., томатна паста - 70 г, сметана - 200 г, рис - 1/2 скл., вода - 1 скл., цукор - 1 ч. л., сіль - за смаком, помідор - 1 шт., базилік (сухий) - 1 ч. л.


Класичні капкейки (міні-кекси)

— 2 лютого 2017 —

Вершкове масло - 200 г, цукор - 1 скл., яйця - 2-3 шт. (залежно від розміру), борошно - 200 г, розпушувач - 1 ч. л. (5 г), ванілін - на кінчику ножа, молоко - 2-3 ст. л.
Для глазурі: цукрова пудра - 100 г.


Готуємо котлети

— 2 лютого 2017 —

Як і багато страв, котлети прийшли до нас із Франції. Спочатку їх готували тільки зі шматка натурального м'яса з реберною кісточкою. До речі, слово "котлета" і перекладається як - "порібнина". Нині котлети популярні в усьому світі. Для їхнього готування використовують не тільки м'ясо, але й рибу, морепродукти, овочі, крупи і фрукти.


Печиво з плавленим сиром

— 26 січня 2017 —

Сир плавлений - 2 упаковки, сир твердий - 70 г, масло вершкове - 100 г, яйце - 2 шт., борошно - 1,5 скл., розпушувач - 1,5 ч. л., кунжут - 2 ст. л., сіль - 1 щіпка.


Оладки з яблуками

— 26 січня 2017 —

Для тіста: 300 г борошна; 250 г молока; 1 яйце; 3 ст. л. цукрового піску; 30 г пресованих дріжджів; рослинна олія (для смаження оладок); щіпка солі.
Для яблучної начинки: 3 яблука середнього розміру; 1 ст. л. цукрового піску; кориця - за смаком.


Салат «Прага»

— 26 січня 2017 —

200-250 г відвареного філе курки, консервований зелений горошок, нарізані соломкою мариновані огірки, обсмажена на рослинній олії нарізана соломкою морква, 3 варені яйця, чорнослив без кісточок - 10 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., майонез.


Куряче рагу з гарбузом

— 26 січня 2017 —

В усьому світі дуже популярні страви з гарбуза. На першу страву можна зварити смачний суп з гарбуза, на десерт приготувати млинці або спекти пиріг. Варення з гарбуза - найсмачніша зимова заготівля, із чим тільки його не комбінують. Найсмачніша друга страва із сонячного овочу, на наш погляд, - густе куряче рагу з гарбузом.  Вам не доведеться витрачати багато часу на його готування, потрібна тільки гарна товстостінна каструля або жаровня. Ви також можете готувати рагу з гарбузом за цим рецептом з телятиною або індичкою. Ніжні шматочки м'яса в густому бурштиновому соусі нікого не залишать байдужим.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс