Кулінарія
Вершковий суп із броколі та беконом
— 9 березня 2017 —
Бульйон (м'ясний, овочевий) або вода - 1 л, борошно - 2 ст. л., вершки 10% - 250 мл, кукурудза - 300 г, броколі - 300 г, картопля - 3 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., грудинка (копчена, можна бекон) - 100 г, сухий чебрець - 0,5 ч. л., сіль - за смаком, чорний мелений перець - за смаком.
Торт «Дамські пальчики»
— 9 березня 2017 —
Для тіста: 1,5 скл. води, 150 г вершкового масла, 1,5 скл. борошна, 6 яєць.
Для крему: 2 скл. сметани 25% жирності, 1 скл. цукру.
Пісний плов з овочами і сухофруктами
— 9 березня 2017 —
2 скл. довгозерного рису, 1 велика айва, 2 великі морквини, 2 великі цибулини, 1 головка часнику, 100 г кураги, 50 г золотавого ізюму, 100 мл рослинної олії, 2 ст. л. суміші спецій для плову (зіра, барбариси, гострий перець), сіль.
Готуємо страви з печінки
— 9 березня 2017 —
Деяким людям здається, що печінка - це продукт нижчої якості в порівнянні, наприклад, з м'ясною вирізкою. Ця думка помилкова, тому що серед субпродуктів саме печінка відрізняється найвищим вмістом корисних і живильних речовин.
Хрусткий хліб із сиром і часником
— 3 березня 2017 —
1 французький батон, краще "учорашній", можна звичайний батон, 100 г сиру, 100 г розм'якшеного вершкового масла, 2-3 зубки часнику, зелень петрушки і кропу - за смаком.
Грибний вершковий суп
— 3 березня 2017 —
Печериці - 200-300 г, морква - 1 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., картопля - 2-3 шт., плавлений сир - 200 г, молоко або вершки - 100 г, рослинна олія - 30 г, зелень - 0,5 пучка, сіль - 1 ч. л., перець - 1 щіпка.
Курячі крильця в медяному маринаді
— 3 березня 2017 —
1 кг курячих крилець, 2 ст. л. меду, 4 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. маслинової олії, 1 ч. л. гострого соусу Табаско, 1 ст. л. гарного кетчупа або томатної пасти, сіль, спеції - за смаком.
Голубці з грибами
— 3 березня 2017 —
Капуста (качан) - 1 шт., рис варений - 400 г, гриби - 300 г, морква 2 шт., цибуля - 2 шт., томатна паста - 1 ст. л., борошно - 3 ст. л., вода 500 мл, сіль - за смаком.
Котлети по-київськи
— 3 березня 2017 —
На 2 порції: курка або курча, вагою ~1200 г, масло вершкове - 100-150 г, яйця - 1-2 шт., підсохлий білий хліб/батон - 100-150 г, зелень петрушки або кропу, олія рослинна (для фритюру), сіль, свіжомелений перець.
Десерт "Панна-котта"
— 23 лютого 2017 —
500 мл вершків жирністю 12%; 1 ст. л. желатину; 3 ст. л. води; 1 пакетик ванільного цукру; 2-3 ст. л. цукру.
Для вишневого соусу: 150 г замороженої вишні; 2 ст. л. цукру.
1 | ... | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | ... | 220 |