Кулінарія
Піскове печиво
— 24 листопада 2016 —
Борошно пшеничне - 500 г, масло вершкове - 250 г, цукор - 200 г, яйце куряче - 2 шт., цукор ванільний - 10 г, розпушувач - 10 г.
28 листопада - початок Різдвяного посту
— 24 листопада 2016 —
Різдвяний піст випереджає собою свято Різдва Христового за сорок днів і називається також Пилиповим постом, тому що починається після 27 листопада - дня пам'яті апостола Пилипа.
Курячі оладки
— 17 листопада 2016 —
1 куряче філе; 2 середні цибулини; сіль; перець; 1 яйце; 1 столова ложка майонезу; 1 столова ложка борошна; олія рослинна.
Сало гарячого засолення
— 17 листопада 2016 —
Вода - 1 л, свиняче сало із прошарками м'яса - 1 кг, цибульна лушпайка - 3 жмені, лавровий лист - 2 шт., часник - 7 зубків, сіль - 200 г, цукор - 2 ст. л., перець чорний - за смаком.
Печериці по-корейськи
— 17 листопада 2016 —
Печериці - 400 г, часник - 4 зубки, насіння кунжуту - 1,5 ч. л., рафінована рослинна олія - 50 мл, яблучний оцет - 3 ст. л., мелений коріандр - 1/4 ч. л., соєвий соус - 2 ст. л., петрушка - 0,5 пучка, перець чорний горошком - 6-7 шт., перець запашний горошком - 3 шт., лавровий лист - 2 шт., сіль - за смаком.
Готуємо гарячі закуски
— 17 листопада 2016 —
Навряд чи гарячі закуски часто з'являються на столі в будні дні, але ж сімейні обіди й святкові застілля без них складно уявити. Ця категорія страв вимагає не тільки підготовки, але й правильного розподілу часу, адже закуска має бути подана до столу відразу ж після готування.
Відбивні з гливи
— 10 листопада 2016 —
300 г свіжих глив, 4 ст. л. сметани, 2 яйця, 3 ст. л. борошна, 1 цибулина, перець і сіль - за смаком, рослинна олія.
Картопляні палички
— 10 листопада 2016 —
250 г пшеничного борошна, 250 г звареної в мундирі картоплі, 250 г масла вершкового (кількість масла можна трохи зменшити на 50-75 грамів), сіль і кмин для посипання, яйце для обмазування.
Млинцевий пиріг із сирною начинкою
— 10 листопада 2016 —
Готові тонкі млинці - 10-12 шт., сир - 500 г, цукор - 1-2 ст. л., яйце - 1 шт., ванільний цукор - 1 пакетик, курага або ізюм.
Для заливання: яйця - 2 шт., цукор - 2-3 ст. л., сметана - 3 ст. л.
Лазанья - італійська страва, популярна в усьому світі
— 10 листопада 2016 —
Готують лазанью з листів тіста, перекладених начинкою, политих соусом і посипаних сиром. Існує багато різних варіантів готування лазаньї. Начинкою для лазаньї може бути як м'ясний фарш, так і різні ковбасні вироби, овочі, морепродукти та навіть фрукти і ягоди (для готування солодких варіантів).
1 | ... | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | ... | 220 |