Кулінарія

Піскове печиво

— 24 листопада 2016 —

Борошно пшеничне - 500 г, масло вершкове - 250 г, цукор - 200 г, яйце куряче - 2 шт., цукор ванільний - 10 г, розпушувач  - 10 г.


28 листопада - початок Різдвяного посту

— 24 листопада 2016 —

Різдвяний піст випереджає собою свято Різдва Христового за сорок днів і називається також Пилиповим постом, тому що починається після 27 листопада - дня пам'яті апостола Пилипа.


Курячі оладки

— 17 листопада 2016 —

1 куряче філе; 2 середні цибулини; сіль; перець; 1 яйце; 1 столова ложка майонезу; 1 столова ложка борошна; олія рослинна.


Сало гарячого засолення

— 17 листопада 2016 —

Вода - 1 л, свиняче сало із прошарками м'яса - 1 кг, цибульна лушпайка - 3 жмені, лавровий лист - 2 шт., часник - 7 зубків, сіль - 200 г, цукор - 2 ст. л., перець чорний - за смаком.


Печериці по-корейськи

— 17 листопада 2016 —

Печериці - 400 г, часник - 4 зубки, насіння кунжуту - 1,5 ч. л., рафінована рослинна олія - 50 мл, яблучний оцет - 3 ст. л., мелений коріандр - 1/4 ч. л., соєвий соус - 2 ст. л., петрушка - 0,5 пучка, перець чорний горошком - 6-7 шт., перець запашний горошком - 3 шт., лавровий лист - 2 шт., сіль - за смаком.


Готуємо гарячі закуски

— 17 листопада 2016 —

Навряд чи гарячі закуски часто з'являються на столі в будні дні, але ж сімейні обіди й святкові застілля без них складно уявити. Ця категорія страв вимагає не тільки підготовки, але й правильного розподілу часу, адже закуска має бути подана до столу відразу ж після готування.


Відбивні з гливи

— 10 листопада 2016 —

300 г свіжих глив, 4 ст. л. сметани, 2 яйця, 3 ст. л. борошна, 1 цибулина, перець і сіль - за смаком, рослинна олія.


Картопляні палички

— 10 листопада 2016 —

250 г пшеничного борошна, 250 г звареної в мундирі картоплі, 250 г масла вершкового (кількість масла можна трохи зменшити на 50-75 грамів), сіль і кмин для посипання, яйце для обмазування.


Млинцевий пиріг із сирною начинкою

— 10 листопада 2016 —

Готові тонкі млинці - 10-12 шт., сир - 500 г, цукор - 1-2 ст. л., яйце - 1 шт., ванільний цукор - 1 пакетик, курага або ізюм. 
Для заливання: яйця - 2 шт., цукор - 2-3 ст. л., сметана - 3 ст. л.


Лазанья - італійська страва, популярна в усьому світі

— 10 листопада 2016 —

Готують лазанью з листів тіста, перекладених начинкою, политих соусом і посипаних сиром. Існує багато різних варіантів готування лазаньї. Начинкою для лазаньї може бути як м'ясний фарш, так і різні ковбасні вироби, овочі, морепродукти та навіть фрукти і ягоди (для готування солодких варіантів).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс