Кулінарія
Сирні крекери
— 23 лютого 2017 —
Масло вершкове - 100 г, борошно пшеничне - 100 г, сир твердий - 100 г, 1 яйце.
Ромова Баба
— 23 лютого 2017 —
200 г теплого молока, 3 склянки борошна, 4 яйця, 6 ст. л. цукру, щіпка солі, 120 г вершкового масла або маргарину (розтопити), 1 пакетик сухих дріжджів, 1 пакетик розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру.
Великий піст: основи пісного меню
— 23 лютого 2017 —
Сотні тисяч віруючих і безліч тих, що до них примкнули, протягом семи тижнів Великого посту, що починається 27 лютого, будуть харчуватися продуктами винятково рослинного походження. Давайте розберемося, які потрібно дотримувати при цьому правила? Чи є якісь обмеження? Чи може пісне меню задовольнити потреби організму у вітамінах? Як харчуватися тим, хто поститься, щоб уникнути появи гострого почуття голоду, контролюючи свій апетит і кількість з'їденої їжі.
Cалат «Принц»
— 16 лютого 2017 —
500 г яловичини, 4 яйця варених, 6 солоних огірків, 3 часточки часнику, 1 скл. горіхів, 200 г майонезу.
Картопляні гніздечка з грибами
— 16 лютого 2017 —
1 кг картоплі, 2 яйця, 1 ст. л. вершкового масла, тепле молоко - 100 мл. Начинка: 200 г печериць, 1 велика цибулина, кілька столових ложок натертого сиру, сіль - за смаком, чорний мелений перець, італійські трави.
Піскові кільця з горіхами
— 16 лютого 2017 —
Тісто: 250 г вершкового масла (холодного) - порізати шматочками, 150 г цукру, 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ч. л. з гіркою розпушувача, 2,5 скл. борошна (400 г) - просіяти.
Додатково: 1 скл. смаженого арахісу (160 г) - порубати не дрібно ножем.
Для змазування: 1 жовток + 2 ст. л. молока - перемішати виделкою.
Масниця. Народні традиції свята
— 16 лютого 2017 —
У 2017 році в Україні оліїстий тиждень почнеться 20 лютого й буде тривати до 26 лютого, передвіщаючи собою прийдешній Великий піст.
Домашня кілька в томаті
— 9 лютого 2017 —
500 г замороженої кільки, 300 мл томатного соку, 1 цибулина, 1 морква, рослинна олія, сіль, запашний перець горошком, лавровий лист, 1 ст. л. пшеничного борошна, 1 ст. л. цукру, сіль.
Печериці по-корейськи
— 9 лютого 2017 —
Печериці - 400 г; часник - 4 зубки; насіння кунжуту - 1,5 ч. л.; рафінована рослинна олія - 50 мл; яблучний оцет - 3 ст. л; мелений коріандр - 1/4 ч. л.; соєвий соус - 2 ст. л; петрушка - 0,5 пучка; перець чорний горошком - 6-7 шт.; перець запашний горошком - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль - за смаком.
Шоколадний торт
— 9 лютого 2017 —
Бісквіт: 85 г просіяного пшеничного борошна, 20 г какао-порошку, 4 великі яйця, 105 г цукру, 80 г несолоного вершкового масла.
Крем: 450 г чорного шоколаду, 500 мл вершків, 5 великих яєць (жовтки), 65 г цукру.
1 | ... | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | ... | 220 |