Коментар фахівця

Як не залежати від капризів погоди

— 9 лютого 2017 —

Чому майже кожна друга людина почуває зміни погоди? Чому раптом болить голова й відмовляють такі швидкі та спритні ноги? А ще все тіло немов стає важким і зовсім не вашим? Фахівці стверджують, що провиною всьому - низький імунітет і різкі перепади атмосферного тиску, які негативно позначаються на артеріальному тиску й судинному тонусі організму. Як же допомогти собі й уникнути негативних наслідків метеозалежності? Чи можна взагалі полегшити життя людям, підданим метеочутливості? Про це розповідає фахівець - лікар-гігієніст, кандидат медичних наук Олександр Миколайович Колінковський.


Як запобігти переохолодженню й обмороженню

— 1 лютого 2017 —

У будь-якому віці так приємно вибігти на вулицю й "пірнути" у білий сніг, що тільки-но випав. Грати із власними дітьми, коханими або друзями - що може бути краще цього взимку?.. І в поривах "дитячої" радості, ми нерідко забуваємо про небезпеки, що таять у собі подібні зимові розваги. 


Апное сну: причини виникнення і лікування

— 26 січня 2017 —

Вночі вам регулярно не дає спати храп близької людини? Але проблема не обмежується незручностями, що доставляють оточуючі. Синдром апное уві сні може бути по-справжньому небезпечним, приводячи до багатьох досить серйозних проблем зі здоров'ям. Що, звідки й чому? На ці та інші питання із приводу синдрому апное уві сні ми попросили відповісти фахівця-пульмонолога, кандидата медичних наук Аллу Богданівну Зубань.


Як запобігти цирозу печінки і зберегти життя?

— 18 січня 2017 —

Як зупинити цироз печінки, що розвивається? Питання актуальне, адже це одне з найстрашніших захворювань. Страшний такий діагноз тим, що хвороба може дуже швидко прогресувати, і при цьому давати масу важких ускладнень, які в підсумку можуть привести до летального результату. Запобігти такій хворобі можна, але для цього доведеться дотримуватись певних правил. Що це за правила і як бути, якщо вже зачепило? Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук, доцента Адріану Гайдук.


П'ять несподіваних засобів від похмілля

— 5 січня 2017 —

Кінець грудня-початок січня - час вечірок і корпоративів. На жаль, мало хто з нас уявляє собі свято без шампанського, тостів і застіль... У підсумку на ранок приходить "новорічний післясмак" - він же похмілля.


Передноворічні поради нарколога: цукерка горілці не товариш

— 29 грудня 2016 —

Новий рік на носі, і ніс уже починає чесатися, безпомилково передвіщаючи новорічні узливання. Як пройти крізь свята, не задаючись знову болючим питанням: чому на сигаретах пишуть "легені", а на горілці не пишуть "печінка"? 


Алергія на спирт. Що б це значило?

— 29 грудня 2016 —

Колись, років десь двадцять тому, я їхав у поїзді й сусід по купе запропонував випити по сто грамів за успішну подорож без подій. Із чотирьох чоловіків один відмовився пити категорично. А після наполегливих розпитів про причини такої життєвої позиції відмовник коротко пояснив: у мене алергія на спирт. Ми не повірили, що таке можливо, але відв'язалися - проти алергії не попреш. Про це знали всі. Але ось не дуже давно в одній науково-популярній публікації на тему: "Як поводитися за святковим столом" знову зустрівся термін "алергія на спирт". І я вирішив дізнатися про цю дивину детальніше. Для цього і звернувся до фахівця-алерголога, кандидата медичних наук Наталі Сергіївни Удовенко.


Ангіна. Як з нею боротися?

— 22 грудня 2016 —

Чихання, кашель, біль у горлі, температура - звичайні симптоми, які ми традиційно відносимо до застуди. Але навіть застуда й ангіна, не говорячи вже про грип, - хвороби різної природи. Застудою (ГРЗ) не можна заразитися - це запальний процес, що виникає в результаті переохолодження організму. Продуло, промочили ноги, випили склянку крижаної води - здраствуй, застуда! Причиною ж виникнення ангіни є хвороботворні бактерії, що вражають лімфоїдні вузли. Як же все відбувається в деталях і з наукового погляду? А також: як перемагати ангіну? Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук, доцента Андрія Юрійовича Бариляка.


Остеохондроз: що робити?

— 16 грудня 2016 —

Остеохондроз - бич усього людства. Ця хвороба тримає у своїх руках більше 85 відсотків людей планети і є тією ціною, що люди заплатили за прямоходіння. З болями в спині зіштовхувався майже кожний. Причина майже всіх неприємностей зі спиною - остеохондроз. Що ж викликає цю патологію і як протистояти остеохондрозу і його ускладненням? Про це ми розпитали невропатолога, кандидата медичних наук Наталю Петрівну Яворську.


Ожиріння і зайва вага підвищують ризик розвитку рака крові

— 15 грудня 2016 —

Фахівці Вашингтонської школи медицини виявили, що надлишкова вага або ожиріння збільшують ризик множинної мієломи, рака клітин плазми крові і кісткового мозку, особливо після 60 років.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс