Коментар фахівця

Авітаміноз: Як же бути?

— 16 березня 2019 —

Ось уже й весна прийшла. Здавалося б, жити так радіти, але чомусь турбують слабкість, безпричинне роздратування, і до всього застуду ніяк не здолати. У чому ж причина? Виявляється - причина банальна - організму не вистачає вітамінів. Відчувається постійна утома, хилить у сон, а настрій поганий. Тому провиною весняний авітаміноз і з цим щось потрібно робити. Які причини виникнення й симптоми авітамінозу, а також - як ефективно подолати такий стан? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-дієтолога Олега Сергійовича Собко


Остеопороз: причини, лікування, профілактика

— 9 березня 2019 —

Оступилася людина на рівному місці, невдало відчинила важкі двері або упустила на ногу важку книгу. Здавалося б, дріб’язок. А для хворого з остеопорозом справа може закінчитися переломом. Що ж робити і як самому не стати жертвою остеопорозу? Чим рятуватися, якщо хвороба вас уже наздогнала? Із цим і іншими питаннями із приводу небезпечної недуги ми звернулися до фахівця – лікаря-травматолога Галини Михайлівни КУЗИК.


Гіпертонія – як з нею бути?

— 8 березня 2019 —

Кожний третій українець страждає на гіпертонію. Високий тиск є поширеним явищем для людей віком за 40 років, особливо у жінок. Тож до цієї проблеми слід ставитися з усією серйозністю, адже її ігнорування призводить до інфаркту, інсульту, розвитку серцевої і ниркової недостатності, сліпоти.  Так твердять кардіологи. Знана річ, коли ви стикаєтесь із гіпертонією, логічно виникають питання: від чого підвищується тиск у людини? Чим лікувати гіпертензію? Якою має бути профілактика захворювання? Саме з цього ми й розпочали розмову із фахівцем – лікарем-кардіологом вищої категорії Михайлом Васильовичем Перетятько.


Невропатичний біль - що робити?

— 25 лютого 2019 —

З болем у житті зустрічаються всі. Наприклад, якщо ви вдарилися. У такому випадку біль - це сигнал, який виникає, щоб змусити людину усунути пошкодження або нейтралізувати погрозу. А буває так, що біль виникає, коли для неї немає очевидної причини. У такому випадку болючі відчуття, за твердженням медиків, можуть бути викликані ушкодженням нервової системи. Що ж таке невропатичний біль і звідки що береться? Як боротися із цією недугою? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-невролога Михайла Гавриловича Самійленко.


Кір знову наступає

— 18 лютого 2019 —

За оперативними даними Центру суспільного здоров’я Мінздраву України, з кінця минулого року кором в Україні занедужали вже більш 8 з половиною тисяч людей. Найвищі показники захворюваності у Львівській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій областях і Києві.


Екзема або атопічний дерматит: як бути?

— 4 січня 2019 —

«На мир насувається епідемія ще однієї неприємної хвороби». У всякому разі так стверджують американські вчені, адже за їх підрахунками, один землянин з 10 страждає від такого неприємного захворювання, як екзема. Таким чином, вона торкається 10 відсотків жителів планети. Виникає питання: - Що ж таке екзема і як з нею боротися?  Про це  ми розпитали фахівця – лікаря-дерматолога вищої категорії Олексія Васильовича ГРУШЕЦКОГО.


Як не постраждати від надмірностей застілля на свята

— 13 грудня 2018 —

Прийшла зима, все покрилося снігом, дітлахи сіли на санки, а літні люди потягнулися в травмпункти - ожеледиця, одначе. Втім, крім ризику впасти там, де раніше не було ніяких загроз, принесла зима й приємні розваги й очікування, зокрема, від новорічних свят до Різдва й навіть до старого Нового року - це все сезон законних задоволень.


Малорухливий спосіб життя - шлях у нікуди

— 7 грудня 2018 —

У наш час із неймовірною швидкістю розвивається технічний прогрес. Насамперед, досягнення науки й техніки призначені для полегшення життя людини. Але разом з тим стали дуже помітними наслідки сидячого способу життя. Тепер рідко можна побачити, як активно рухаються підлітки або діти, вони більшу частину часу проводять за комп’ютером. Більшість працюючих людей розуміють відпочинок, як сидіння біля телевізора або пасивне лежання на дивані. 


Що потрібно знати про гепатит А?

— 30 листопада 2018 —

Тільки протягом останніх двох тижнів в Україні, а зокрема, на Львівщині, Івано-Франківщині й Одещині гепатитом А занедужало більше трьох десятків наших земляків - дітей і дорослих. Якщо звернутися до статистики минулого року, то ми побачимо тривожну тенденцію підвищення рівня захворюваності цією недугою в порівнянні з попереднім періодом на 9 відсотків. Так в Україні в 2017 році кількість випадків захворювання гепатитом А за даними Центру громадського здоров’я перевищило дві з половиною тисячі.


Якою повинна бути дієта взимку?

— 23 листопада 2018 —

Чи повинні різнитися дієта літня й зимова? Та чи тільки сезонними обставинами обумовлена ця різниця в нашому раціоні? Скільки взимку слід їсти сала, чому корисні солоні продукти? Про цей і не тільки ми розпитали лікаря-дієтолога Михайла Васильовича БАРАБАША.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс