Коментар фахівця

Довірте простатит фахівцям!

— 12 грудня 2012 —

Саме з цього звертання до всіх чоловіків почав нашу бесіду Юрій Ігорович ЗАСЕДА, кандидат медичних наук, відомий фахівець в області урології та андрології, головний лікар клініки «Чоловіче здоров'я».


Вакцинація від грипу: кому, коли, для чого

— 5 грудня 2012 —

Сьогодні ми поговоримо про вакцинацію як таку, і чому варто поставитися до щеплень проти грипу досить відповідально та виважено. Отже, поради дає кандидат медичних наук, лікар-вірусолог Оксана Володимирівна Обертинська.


Біодобавки: "за" та "проти"

— 28 листопада 2012 —

Лаяти біодобавки у нас стало ледве не правилом гарного тону. І все-таки слід зазначити, що необхідність їхнього прийому визнана в усьому світі. І цілком можливо, з часом і серед наших співвітчизників кількість скептиків відносно Бадів зменшиться. Втім, трапиться це лише в тому випадку, коли ми будемо впевненими: Бади - це якісний і безпечний товар, що містить тільки комплекс корисних речовин. Тому сьогодні про роль і місце біодобавок у підтримці здоров'я людини ми запросили розповісти кандидата медичних наук Тараса Ігоровича КМЕТЯ.


Цукровий діабет 2 типу: що, де, коли і як треба робити

— 14 листопада 2012 —

На відміну від людей з цукровим діабетом 1 типу, у людей з цукровим діабетом 2 типу інсулін продовжує вироблятися, однак, його недостатньо або організм не здатний його розпізнати і належним чином використати. 


Парентеральний гепатит: що далі?

— 7 листопада 2012 —

Про існування гепатиту С дізнався років «надцять» тому при майже романтичних обставинах, коли випадково зустрів у тролейбусі колишню колегу з колишньої роботи. А все навколо цвіло та зеленіло, був місяць травень, і серце радістю дзенькало... Однак як вирок пролунало: у мене гепатит С. Що ж це таке і звідки береться? Про це тоді й довідався з Інтернету: захворювання серйозне та вкрай важко лікується. А нещодавно у вітчизняній медицині у котрий раз почалися невизначені рухи зі створення окремої гепатологічної служби та проведення скринінгових обстежень наших співгромадянин з метою якнайшвидшого виявлення та лікування гепатиту С на державному, так сказати, рівні. Тому, варто детальніше розглянути ситуацію з гепатитом С в Україні. За допомогою ми і звернулися до Ольги Анатоліївни Голубовської, доктора медичних наук, професора та завідувачки кафедрою інфекційних хвороб Національного медичного університету імені А.А. Богомольця.


Сезонність хронічних захворювань

— 31 жовтня 2012 —

До таких захворювань можна віднести респіраторно-вірусні інфекції та загострення хронічних захворювань дихальної системи. Лікарі успішно лікують ці захворювання, але їх набагато легше попередити. З цією метою найкраще проводити профілактику, а якщо хвороба вже почалася, то допомогти організму швидше впоратися з нею.


Тримай ноги в теплі...

— 24 жовтня 2012 —

Почався опалювальний сезон. Дуже шкода... що не раніше... Адже я вже занедужав ГРВІ за три дні до його початку! Кривдно. Ось такі справи. Коротше, от вам ще один доказ того, що переохолодження і тепловий дискомфорт дуже навіть небезпечні для здоров'я. Одним словом, зв'язок між похолоданням, особливо різким (як у нашому випадку) очевидний. Так як же бути, друзі: сидіти, склавши руки? Звісно ж, ні! Будемо діяти разом, а за компетентною порадою (щоб не “наплутати” чогось) звернемося до фахівця.


Гіпертонікам відшкодують вартість ліків за рецептом а аптекам - за реєстром

— 17 жовтня 2012 —

Про це під час відеоконференції в Кабінеті Міністрів з питань реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на ліки для хворих гіпертонією проінформував директор департаменту економіки та ресурсного забезпечення Мінздраву України Володимир Дуда.


Три штами грипу атакують українців

— 17 жовтня 2012 —

В 2012 році українцям пророкують потрійну атаку вірусів грипу. Два з них є особливо небезпечними, оскільки для нас ще нові. Зазвичай лікарі радять робити щеплення вже у жовтні: особливо маленьким дітям і людям зі слабким імунітетом. Тому медики вже зараз напоготові, адже захворюваність дітей і дорослих виросла на 40 відсотків у порівнянні з початком осені. Поки це типове ГРВЗ і на сьогоднішній день грипу в Україні немає. Однак прогнозується швидке наближення відразу декількох вірусних фронтів.


Можливі наслідки токсоплазмозу

— 10 жовтня 2012 —

За статистикою, з токсоплазмозом зіштовхується приблизно половина всіх дорослих, хоча більшість із нас про це навіть не здогадується. Але існує ситуація, коли інфекція може привести до ускладнень, а саме коли жінка очікує маля.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс