Коментар фахівця

Чи всім поститися на користь?

— 17 квітня 2013 —

Харчування під час посту - предмет обговорень не тільки серед віруючих і парафіян, одним словом, у релігійних колах. Дуже багато хто з нас переходить на пісне харчування навесні, просто щоб привести фігуру в норму до літа, вважаючи, що піст прийшовся дуже до речі. Православна церква, звичайно, не схвалює подібних мотивів, але ж ми сьогодні поговоримо не про духовну, а про дієтичну сторону посту. Для цього ми звернулися за допомогою до лікаря-дієтолога вищої категорії Валентини Гордієнко.


Що робити при гаймориті

— 10 квітня 2013 —

Гайморит - це запалення слизової оболонки гайморової пазухи носа. Порушується відтік слизу, що створює сприятливе середовище для розвитку інфекції або нагноєння.


Сауна позбавить хронічної втоми

— 3 квітня 2013 —

Сауна – панацея від багатьох хвороб. Вона знімає хронічну втому, ліквідує застуду при перших її симптомах, нормалізує кров’яний тиск, знижує ризик захворіти діабетом, лікує від ревматизму, допомагає при хворобі нирок. Про чудодійні властивості сауни знали древні греки, римляни, єгиптяни.


Чому у міських жителів виникають проблеми зі сном

— 3 квітня 2013 —

Медики констатують: більша частина населення великих міст погано спить. Щоб підвищити якість сну, не можна користуватися перед відходом до сну мобільними телефонами та грати в електронні ігри прямо в ліжку. Також не варто лягати спати, намагаючись знайти рішення проблемам.


Запаморочення: хвороба або симптом?

— 27 березня 2013 —

Запамороченням можна назвати відчуття мнимого крутіння свого тіла, предметів, що оточують, або крутіння усередині своєї голови. Подібне відбувається, якщо швидко обертатися, наприклад, на каруселі. Однак, якщо запаморочення виникло без видимої причини, це може бути симптомом якого-небудь захворювання. Як правило, воно супроводжується почуттям нестійкості, імітуючи мниме «падіння з висоти», а також почуттям порожнечі під ногами.


Як подолати весняний авітаміноз

— 20 березня 2013 —

З приходом весни люди все частіше скаржаться на поганий настрій, хронічну втому, слабкість і нервозність. Все це, за словами лікарів, прояви авітамінозу - недоліку вітамінів в організмі людини після зими. Нерідко він супроводжується зниженням працездатності, погіршенням пам'яті, сонливістю, частими застудами та загострення хронічних і генетичних хвороб.


Весняну втому попередять легка їжа, сон і дозовані навантаження

— 20 березня 2013 —

Перехід від зимової «сплячки» до більш активного способу життя навесні повинен бути поступовим, оскільки різке збільшення навантажень може викликати проблеми з адаптацією організму, ознакою чого є гіповітаміноз.


Психосоматика: у чому суть проблеми?

— 13 березня 2013 —

Хто не знає виразу «всі хвороби від нервів»? Вплив психоневрологічних навантажень на організм людини як провокуючий фактор розвитку соматичних, тобто тілесних нездужань ніколи не викликав сумнівів у лікарів. Втім, головними причинами всіх захворювань медична наука протягом століть вважала або хвороботворні мікроорганізми, або негативний вплив зовнішнього навколишнього середовища - механічні ушкодження, голодування, виснажливі умови роботи і т.п. Однак у середині минулого століття в медичних колах сформувалася думка, що існує вплив психологічних факторів на виникнення і перебіг соматичних захворювань. З'явився навіть термін - «психосоматичні захворювання».


Дитячі хвороби для дорослих

— 27 лютого 2013 —

Вважається, що дитячими хворобами - кором, вітрянкою, свинкою і т.п. - краще перехворіти в дитинстві. Дехто з батьків навіть свідомо сприяє контактам своїх чад з уже хворими товаришами й родичами, щоб вони якомога раніше виробили імунітет на певну хворобу. Чи дійсно дуже небезпечно не хворіти на дитячі хвороби в юному віці і зустрітися з ними в більш зрілому? Про це ми запросили поговорити лікаря-інфекціоніста вищої категорії, кандидата медичних наук Аллу Петрівну Волоху.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс