Коментар фахівця

Якщо у вашої дитини «сколіоз»...

— 3 жовтня 2012 —

На шкільному медичному огляді вашій дитині поставили діагноз “сколіоз”. До чого приводить дане порушення і чи варто негайно починати лікування? Чи такими вже жахливими є наслідки сколіозу, як говорять медики? Про це ми вирішили розпитати Анатолія Івановича Процика, доцента кафедри ортопедії та травматології НМАПО імені П.Л. Шупика.


Ботулізм - проблема осіння

— 26 вересня 2012 —

Заготівля овочів та фруктів на зиму є традиційним заняттям для українців. У багатьох жителів є дачі або садові ділянки, де починаючи з ранньої весни, і до глибокої осені вони копаються в землі, як запеклі городники. Причому це стосується не тільки людей передпенсійного або пенсійного віку. Останнім часом навіть молодь виявляє помітну цікавість до заміського активного відпочинку, а також процесів вирощування сільгоспкультур. Тому юнаки та дівчата допомагають старшому поколінню не тільки саджати ягідники, фруктові дерева, овочі, висівати насіння, доглядати за ними, збирати врожай, але і займатися готуванням запасів.


Якщо дитина не хоче їсти

— 19 вересня 2012 —

Майже кожній хворобі передує зниження або втрата апетиту. Це може бути наслідком зниження кислотності шлункового соку, гострого гастриту, стенозу шлунка, інфекційних захворювань через інтоксикацію організму, а також пухлин.


Дисбактеріоз - не хвороба, а супутній стан інших недуг

— 12 вересня 2012 —

Термін «дисбактеріоз» на сьогоднішній день є надзвичайно розповсюдженим як серед лікарів, так і серед пацієнтів. Приблизно 70% населення світу хворіють на дисбактеріоз.


Як вберегтися під час «тихого полювання»?

— 5 вересня 2012 —

З приходом осені починається сезон активного збору грибів. Справжні «мисливці» за цими делікатесами не тільки знають, де і коли їх шукати, але і вміють заробляти на грибах досить великі гроші. Зате, для аматорів такі пошуки нерідко закінчуються лікарняним ліжком. Незабаром, з'являться і перші жертви грибного полювання. Як не потрапити в їхнє число? Із цим питанням ми звернулися до Лесі Володимирівни Згржебловської, доктора медичних наук, що працює на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П.Л.Шупика.


Здоров'я дитини в школі: як його зберегти?

— 29 серпня 2012 —

На жаль, при всій нашій любові до дітей і турботи про їхнє здоров'я, ми вже в перший клас приводимо до 30 відсотків хворих дітей, а до десятого класу залишається лише 10 відсотків цілком здорових дітей! У чому ж справа?


Чому ми хворіємо влітку?

— 22 серпня 2012 —

Різкі температурні перепади - характерні для нинішнього літа. Застудитися при таких обставинах звичайне явище. Випив склянку холодної води або посидів на протязі - і хвороба тут як тут. Однак під час спеки навіть найпростіший спосіб лікування застуди - гарячий чай з малиною – породжує думки про тортування. Як лікуватися?


Що таке кишкова паличка?

— 15 серпня 2012 —

Літо - час курортних романів, коричневої засмаги, сухого вина і, звичайно ж, морських, річкових і озерних купань та ігор. Що за відпочинок на природі без води, а особливо, коли повітря розпечене до 35°С? Але саме тепер, коли по всій країні утримується крута спека не перший тиждень, санітарні лікарі закривають один за іншим пляжі. Що ж стає причиною такого “звірства” медиків.


Микола Амосов: «Щоб бути здоровим - потрібно бути щасливим»

— 8 серпня 2012 —

Микола Амосов колись говорив: "Для того щоб бути здоровим, потрібно п'ять умов - дотримуватися дієти, робити зарядку, не пити, не курити... Але головне - потрібно бути щасливим. Тому що тільки щаслива людина захоче дотримуватися дієти, робити зарядку..."


Обережно, змії!

— 1 серпня 2012 —

Літо в розпалі, нині сезон спекотної погоди та відпусток. Багато хто з нас не проти провести літній час у походах. Одна з небезпек, що може очікувати на природі, це - змії, а точніше - отрутні змії. Щороку від укусів змій страждає більше 2 мільйонів чоловік. У цьому зв'язку дуже важливо розрізняти зміїні укуси, а також надавати першу допомогу потерпілому. Проконсультувати нас з цих питань ми попросили кандидата медичних наук, доцента  Дніпропетровської медичної академії Георгія Володимировича ПАНЧЕНКО.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс