Коментар фахівця

Зарядка для мозку

— 11 травня 2016 —

Людський мозок - механізм складний, котрий з віком норовить розладитися. Однак, як і інші органи, при належному догляді та тренуваннях здатний добре зберігатися довгі десятиліття. Що варто робити, щоб не потрапити в ті 20 відсотків 80-літніх з ослабленими психічними функціями? Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук, доцента Ірину Іванівну Білоус.


Булімія: що можна їй протиставити?

— 4 травня 2016 —

Терміном "булімія" усе частіше позначають звичайну обжерливість. Але варто знати, що це не зовсім так, адже дехто сповідає обжерливість як своєрідний культ, а от булімія - це вже розлад психіки, при якому людина практично не може контролювати власний апетит і кількість з'їденої їжі. Чому виникає булімія? Як з нею боротися? Що можна зробити самому? Про це ми розпитали фахівця - психотерапевта, кандидата медичних наук Олега Степановича Фітькало.


Як лікувати стоматит

— 27 квітня 2016 —

Стоматити - одні з найпоширеніших захворювань слизової оболонки ротової порожнини. Що тут і до чого? Звідки ці неприємні відчуття та ранки в роті? Що робити, щоб швидко позбутися недуги? Про це ми розпитали фахівця - стоматолога вищої категорії, кандидата медичних наук, доцента Аллу Володимирівну Марченко.


Нервовий стрес: як з ним боротися?

— 20 квітня 2016 —

На думку фахівців, нервовий стрес є сьогодні одним з найпоширеніших захворювань, які характеризуються підвищеною дратівливістю і тривожністю. Від стресу і його наслідків не застрахований ніхто. Що ж можна протиставити нервовому стресу? Куди й до кого звертатися? Що робити, якщо це вже трапилося? З цими питаннями ми звернулися до фахівця - кандидата медичних наук, доцента Олени Петрівни Венгер.


Тонзилектомія: коли операція неминуча

— 13 квітня 2016 —

Як свідчить медична статистика, котра знає все, тонзилектомія - видалення піднебінних мигдалин - є одним з найпоширеніших хірургічних втручань у дитячій отоларингології. Коли ж видаляти мигдалини або по-народному гланди? І чи потрібно це робити взагалі? З такими питаннями ми звернулися до фахівця - кандидата медичних наук, доцента Андрія Васильовича Цимара.


Остеохондроз: як бути?

— 6 квітня 2016 —

Сьогодні все частіше й частіше людям після 40 ставлять діагноз - остеохондроз. Одні через це впадають у депресію, інші навпаки, зберігають спокій. Хто ж правий? Наскільки небезпечний остеохондроз? І що можна йому протиставити? Про це ми розпитали фахівця - лікаря ортопеда-травматолога вищої категорії Сергія Дмитровича Тимченко.


Геморой як він є

— 30 березня 2016 —

Як тільки не жартував народ з приводу цього захворювання, придумуючи байки й анекдоти. Ось взяти хоча б жартівливу народну назву недуги - "незабудка". Хтось запитає: - Чому так називають? - І відразу у відповідь пролунає: - Як сядеш, так і згадаєш! Незабудка, виходить. - Або ось ще: лікарі люблять розповідати, що часто на прийомі у проктолога звучить таке питання: "Доктор, а чи проходить геморой сам по собі?". Але для того, щоб зрозуміти відповідь лікаря, що це захворювання нікуди не зникає, варто спочатку зрозуміти, що ж за хвороба така - геморой. Саме з цією метою ми й звернулися по допомогу до фахівця-проктолога - кандидата медичних наук, доцента Юрія Сильвестровича ЛОЗИНСЬКОГО.


Ходьба допомагає спалити більше калорій, чим вважалося раніше

— 23 березня 2016 —

До речі, ходьба сходами не тільки допомагає підтримувати гарну форму. Вона корисна ще й для мозку.


Як відновити бігові навантаження після зимової перерви

— 23 березня 2016 —

Звичайно, здійснювати пробіжки потрібно цілий рік - узимку й улітку, у холод і спеку. Таким чином ми гартуємо організм і привчаємо його до "всепогодності". Але, це добре в теорії, а в реальному житті, як правило, бігати цілий рік виходить далеко не у кожного. Снігопади, ожеледь, зимові застуди - усе це змушує відкласти період активних тренувань до весни.


Як нам слух свій уберегти?

— 17 березня 2016 —

Найчастіше ми приділяємо мало уваги збереженню слуху. А тим часом нашому слуху легко можуть нашкодити багато факторів, які згодом приводять до часткової або повної його втрати. Про те, як же вберегти слух, ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук, доцента Андрія Васильовича Цимара.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс