Коментар фахівця

Як зберегти імунітет?

— 20 лютого 2013 —

Чому в осінньо-зимовий період одні люди умудряються по кілька разів перехворіти різного роду застудами та грипом, а інші випромінюють спокій і здоров'я, незважаючи на оточення, що запекло чхає? Чому дехто з легкістю переносить хворобу, що називається на ногах, а дехто навіть при ГРВІ не може підвестися з ліжка?


Дерматомікози: що робити?

— 13 лютого 2013 —

Мікози шкіри - термін з професійної лексики лікарів. Більше зрозумілим є просте визначення “грибок”. Вони, ці “грибки”, мають  завидну розмаїтість, що пояснює настільки численні клінічні прояви при поразці грибковою інфекцією. Як же розпізнати й “обеззброїти” потенційного ворога нашої шкіри - збудника  кандидоза? Розібратися в цьому нам допоможе доцент кафедри дерматовенерології НМАПО ім. П.Л.Шупика  Єлизавета Миколаївна Міхнєва.


Чи можна вірити рекламі?

— 6 лютого 2013 —

Відомо, що медики різко негативно ставляться до самолікування. Однак широка та добре продумана реклама провокує людей самостійно призначати собі різноманітні ліки, нібито не для терапії, а для профілактики. Про те, до чого приводить  безконтрольний прийом широко розрекламованих препаратів, ми попросили розповісти кандидата медичних наук, доцента Ларису Миколаївну Ларсон.


Що таке глікемічний індекс?

— 30 січня 2013 —

Важлива характеристика цукрів і крохмалів - глікемічний індекс, що говорить про те, наскільки швидко даний вуглевод засвоюється, потрапляє в кровоносну систему та підвищує рівень цукру в крові. Продукти харчування з низьким глікемічним індексом надходять у кров повільно і не вимагають швидкого виділення інсуліну, у результаті чого рівень цукру в крові залишається стабільним і допомагає людині бути в доброму настрої.


Імунолог рекомендує: від грипу дітей захистить теплий одяг, жирна їжа та ароматерапія

— 23 січня 2013 —

Хвиля грипу, котру медики прогнозують у зв'язку з поверненням школярів після канікул, не торкнеться дітей, якщо в період холодів вони не будуть мерзнути, будуть вживати їжу з підвищеним вмістом жиру та дихати ефірними оліями.


Свинячий грип та інші...

— 23 січня 2013 —

У Сполучених Штатах Америки бушує страшний грип. Медики говорять, що такої кількості захворілих не було багато років. Агентство "Reuters" повідомляє, що з початку епідсезону в Бостоні зафіксоване десятикратне перевищення кількості захворілих у порівнянні з 2011-2012 роками.


Метеозалежність: вигадки людей або реальність?

— 16 січня 2013 —

Важко знайти людину, що хоч раз у житті не скаржилася б на погоду. Справа в тому, що слабість і нездужання - постійні супутники людей - прийнято списувати саме на «каверзи» погоди.


Як уникнути обморожень? Поради лікаря

— 2 січня 2013 —

Пройшли снігопади по всій Україні, але зима подарувала нам ще й морози, які вже наробили багато лиха у Європі. Згадаємо хоча б десятки замерзлих на смерть. Так що Богу молися, а сам стережися. Як підготуватися до холодів? Чи допомагає алкоголь зігрітися? Чому замерзлу людину не можна розтирати снігом? Як попередити обмороження? На всі ці питання ми попросили відповісти невропатолога вищої категорії, кандидата медичних наук Тетяну Іванівну Насонову.


Новий рік: вилікуй себе від похмілля

— 26 грудня 2012 —

Пити або не пити у свято, для більшості - питання риторичне: звичайно, пити! Але, головне, - у розпал застілля не звалитися обличчям в олів'є, а для цього необхідно правильно випивати та правильно закушувати.


Як не підхопити застуду

— 19 грудня 2012 —

За статистикою, застуду викликають більше 200 різних вірусів, які готові напасти на людину у будь-яку хвилину. І, на жаль, імовірність їхньої успішної атаки досягає 50 відсотків. Чому ж ми так легко підхоплюємо застуду і грип?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс