Сирна паска

29 квітня 2013

Молоко - 50 мл, борошно - 2,5 склянки, цукор - 1 склянка, свіжі дріжджі - 25 г, сир - 250 г, вершкове масло - 50 г, сіль - 2/3 ч. л., яйця - 2 шт., ізюм - 2/3 склянки, цукрова пудра - 1/3 склянки, лимонний сік - 1 ч. л., ванілін на кінчику ножа.

У тепле молоко додати 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. борошна і дріжджі. Поставити в тепле місце на 3-4 години. У 1 яйця відокремити білок від жовтка. Збити жовток з яйцями й цукром, що залишився.

Сир розтерти. Влити розтоплене вершкове масло і збиті яйця. Додати сіль і ванілін. Перемішати з опарою. Місити, додаючи борошно та ізюм.  Повинно вийти липке тісто, що ще можна мішати ложкою.

На дно форм для пасок покласти кружечки паперу. Наповнити формочки тістом (наполовину). Верх розрівняти. Поставити форми в ємкість з гарячою водою. Остиглу воду замінювати на гарячу. Тісто повинно підійти у два рази.

Духовку розігріти до 200°С. Форми помістити в духовку й залишити на 10 хвилин. Потім накрити форми фольгою. Температуру зменшити до 180°С і випікати 40-50 хвилин.

Щоб зробити глазур, потрібно збити білок з цукровою пудрою та додати лимонний сік.

Готові паски відразу ж облити глазур'ю. Наносити глазур потрібно в 2-3 прийоми з проміжком в 5 хвилин.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6816 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс