Куточок споживача

Українці повинні переоформити субсидії: на це відвели 5 місяців

— 27 травня 2021 —

В Україні з 1 травня змінилися правила отримання житлових субсидій - для оформлення на наступний період необхідно подати нову заяву та декларацію. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.


В Україну завезли небезпечний посуд. Свинець і кадмій у посуді: що потрібно знати споживачам?

— 23 травня 2021 —

В Україну з Німеччини завезли каструлі марки De Luxe, у яких виявили шкідливі для здоров’я людини метали. Про це в п’ятницю, 7 травня, повідомила прес-служба Держпродспоживслужби Києва на своїй сторінці в Facebook.


В Україні прагнуть заборонити використовувати шифер і ще ряд будматеріалів. Чи змусять людей міняти дахи

— 16 квітня 2021 —

Традиційний для України покрівельний матеріал - шифер - виявився в чорному списку. У нашій країні його використання можуть повністю заборонити.


Як за законом утихомирити шумних сусідів

— 20 березня 2021 —

На носі весна - традиційний час ремонтів, і багато хто побоюється, що вже зовсім скоро відбійні молотки, перфоратори й дриля знову не будуть давати спати ночами, пише видання «Вести».


Звички, які скорочують життя вашого ноутбука

— 7 березня 2021 —

Покупка ноутбука — завжди велика справа. Хочеться, щоб він прослужив багато років і не ламався. Але часто користувачі не прагнуть проявити навіть мінімальної турботи про гаджет, і в підсумку він стає непридатним.


Як відстояти своє право бути з дитиною в кабінеті лікаря

— 27 лютого 2021 —

Побачивши ролики, що потрапили в Інтернет, зі знущаннями над дітьми зубного лікаря з Рівного, багато хто вирішив: «Ніколи не залишу свою дитину одну в кабінеті у лікаря». Але реалії нашого життя такі, що часто медики безапеляційно виставляють батьків за двері зі словами: «Вам отут не місце!»


Як не потрапити на гачок інтернет-шахраїв

— 5 лютого 2021 —

Поняття інтернет-шахрайство в Кримінальному кодексі збігається з визначенням звичайного шахрайства (ст. 190), нагадує видання Strana.ua: це заволодіння чужим майном шляхом уведення в оману або зловживання довірою іншої людину.


Як заощадити* на електриці

— 29 січня 2021 —

30-40% від усієї суми у квитанції за електрику ми платимо за роботу холодильника. Узимку апетити цього агрегату можуть різко зростати. Причина — вибір неправильного місця для установки.


Які нові правила для швидкої допомоги затвердив Кабмін

— 28 грудня 2020 —

16 грудня Кабмін затвердив порядок звернення українців у швидку допомогу. Тепер швидкість приїзду бригади «103» буде залежати від того, з якою скаргою звернувся громадянин. У критичних і екстрених ситуаціях швидка повинна прибути протягом 10 і 20 хвилин. А от по інших викликах медики мають право не приїжджати зовсім – і тепер це закріплено на документальному рівні.


Кредитка за тиждень: скільки пластику споживає людина

— 21 грудня 2020 —

Щодня люди разом з їжею споживають мікроскопічні шматочки пластику, з часом кількість спожитого пластику просто вражає. В основному пластик потрапляє з питною водою, а також і з такими продуктами, як молюски.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс