Торт «Сент-Оноре» з лимонним кремом

20 березня 2013

Для піскового коржа: 150 г борошна, 2 ст. л. цукру, щіпка солі, 90 г холодного вершкового масла, 1 ст. л. білого вина або води.

Для заварного тіста: 200 мл молока, 80 г вершкового масла, щіпка солі, 4 яйця, 1 пакетик ванільного цукру, 1 скл. борошна.

Для лимонного крему: 150 г цукру, 2 яйця, 4 жовтки, 220 мл лимонного соку, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, цедра 2 лимонів, 220 г холодного вершкового масла.

Для вершкового крему: 375 г жирних вершків (більше 33%), 1 пакетик ванільного цукру, 1,5 пакетика загущувача для вершків, 1 лайм.

Для карамелі: 60 г цукру, 1 ст. л. води.

З інгредієнтів для піскового коржа швидко замісити тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Приготувати заварне тісто: скип'ятити молоко з маслом, цукром і сіллю. Всипати все борошно і, постійно помішуючи, готувати хвилини 2 (поки тісто не утворить кулю і не відстане від стінок). Зняти з вогню, злегка остудити. Додати по одному яйця, щоразу перемішуючи до однорідності.

Застелити лист пергаментом. Розкотати піскове тісто в коло діаметром 25 см і перекласти на лист.

За допомогою кондитерського мішка з заварного тіста відсадити 2 кола на пісковому тісті (одне за зовнішнім контуром, друге коло діаметром 18 см). Випікати в попередньо нагрітій до 200°С духовці 20-25 хвилин до золотавого кольору.

З заварного тіста, що залишилося, відсадити маленькі профітролі на лист (в ідеалі 16 штук).

Випікати в попередньо нагрітій до 200°С духовці до золотавого кольору.

Приготувати лимонний крем. Змішати жовтки, яйця, цукор, крохмаль і лимонний сік, і, постійно помішуючи, варити на повільному вогні до загустіння. Зняти з вогню й додати цедру лимона та масло. Перемішати до повного розчинення масла. Прибрати крем на ніч у холодильник. Крем збити до пишної маси.

Приготувати карамель: розтопити цукор у сковороді додавши 1 ст. л. води, варити до карамельного кольору (не мішати!). Занурювати верхню частину готових профітролей у гарячу карамель і залишити на таці для застигання.

Для вершкового крему збити вершки з ванільним цукром і загущувачем у пишну масу, додати 2 ст. л. соку лайма (з лайма попередньо зняти цедру).

ЗБОРКА ТОРТА

За допомогою кондитерського мішка наповнити лимонним кремом простір між заварними колами на пісковому коржі.

Верх великого кола змазати лимонним кремом і «прикріпити» на ньому карамельні профітролі по колу. У центр торта за допомогою кондитерського мішка з зіркоподібною насадкою відсадити вершковий крем.

Посипати цедрою лайма. Можна подавати відразу, торт у просоченні не має потреби.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7270 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс