10 надзвичайних способів застосування мікрохвильовки

2 січня 2013

Мікрохвильова піч - незамінна помічниця на сучасній кухні. Але можливості мікрохвильовки є набагато ширшими, ніж приготування їжі. Дізнайтеся про 10 оригінальних і незвичайних способів застосування мікрохвильової печі на кухні.

1. ОТРИМУЄМО БІЛЬШЕ СОКУ ІЗ ЦИТРУСОВИХ

Апельсини та лимони, вийняті з холодильника, не дадуть стільки соку, скільки плоди, що попередньо полежали при кімнатній температурі або злегка нагріті. Тому перш ніж помістити цитрусові в соковижималку, нагрійте їх у мікрохвильовці протягом 20 секунд.

2. ДЕЗІНФІКУЄМО ГУБКИ ДЛЯ МИТТЯ ПОСУДУ

Не викидайте кухонні губки, які пахнуть як тухла риба. Намочіть їх у воді з додаванням столового оцту або лимонного соку і нагрійте в мікрохвильовці протягом 1 хвилини. (При цьому найкраще використовувати режим духовки.) Таким чином ми рекомендуємо дезінфікувати губки, якими ви протирали стіл і дошки, обробляючи сире м'ясо та курку.

3. ГОТУЄМО ОБІД ЗА 10 ХВИЛИН

Ми, звичайно, не маємо на увазі святковий стіл з численною зміною страв. Але тушкований лосось із зеленою квасолею та пюре - зробити за цей проміжок часу вам цілком під силу. Використовуйте мікрохвильову піч для приготування будь-якого рецепта, у якому потрібно варити, тушкувати або готовити на парі. При цьому відразу скоротіть час готування на три чверті. Не забудьте частіше перемішувати рідини, щоб висока температура розподілялася рівномірно, і завжди виймайте їжу за одну-дві хвилини до остаточної готовності, оскільки страва сама дійде під кришкою.

4. ГОТУЄМО КАРТОПЛЮ

У Свч-печі ви не зможете запекти картоплю до хрусткої скоринки, але золотавий колір отримаєте приблизно за 4 хвилини. Наколіть всі картоплини виделкою та нагрівайте їх у СВЧ протягом 2 хвилин. Переверніть картоплю та увімкніть мікрохвильовку ще на 2-3 хвилини. Якщо ви робите пюре, перш ніж залити у картоплю молоко, попередньо нагрійте його у мікрохвильовці.

5. ДЕЗІНФІКУЄМО ПЛАСТИКОВІ ДОШКИ

Спочатку обробну дошку потрібно гарненько помити, потім натерти половинкою лимона і після цього нагріти у мікрохвильовці протягом 1 хвилини.

6. РОЗТОПЛЮЄМО ЗАЦУКРОВАНИЙ МЕД

Для цього ставимо ємкість (пластикову або скляну, призначену для СВЧ!) з медом у мікрохвильовку і нагріваємо на середній температурі від 30 секунд до 1 хвилини.

7. «СТИМУЛЮЄМО» ДРІЖДЖОВЕ ТІСТО

Якщо при кімнатній температурі тісто підходить приблизно протягом 1 години, у мікрохвильовці цей процес займе хвилин 15. Помістіть тісто у велику миску та накрийте пластиковою кришкою. Маленьку чашку з водою поставте за мискою з тістом, що розташовується в центрі печі. Установіть мінімальну температуру нагрівання (10%). Увімкніть мікрохвильовку на 3 хвилини, потім зробіть 3-хвилинну перерву (тісто так і стоїть в печі!), увімкніть на 6 хвилин - і знову перерва, тепер вже 6-хвилинна. За цей час об'єм тіста збільшиться вдвічі.

8. НАГРІВАЄМО КОСМЕТИЧНІ ЗАСОБИ

Якщо ви підігріваєте у мікрохвильовці охололу каву, чому б не використати піч і для нехарчових потреб? Гаряча олія для волосся, маска для обличчя, віск для депіляції - все це можна нагрівати у мікрохвильовці (тільки не у металізованій упаковці!) Це куди більш швидше та ергономічніше, чим використовувати для цієї мети «водяну баню». Перш ніж наносити засіб на шкіру або волосся - обов'язково перевірте пальцем, наскільки він гарячий.

9. СМАЖИМО ГОРІХИ І СУШИМО СУХАРИКИ

Ця процедура займе у вас у чотири рази менше часу, якщо ви будете використовувати не духовку, а СВЧ. Розкладіть горіхи або сухарики на пласкому блюді та нагрівайте при максимальній температурі 2-3 хвилини, не забуваючи помішувати щохвилини. При цьому майте на увазі, що горіхи будуть продовжувати смажитися протягом хвилини після того, як ви виключите мікрохвильовку.

10. ГОТУЄМО ОВОЧІ

Чекаєте, поки закипить вода, для того щоб кинути у неї кукурудзу? У мікрохвильовці овочі готуються без додавання води! Розкладіть овочі в один шар на широкому блюді, накрийте їх пластиковою кришкою й увімкніть СВЧ на максимум. Час готування різних овочів буде різним. Шпинат і гриби можете перевіряти на готовність вже через 30 секунд, моркву - через 4 хвилини.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7540 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс