Міцніше за кермо тримайся шофер. Поради починаючим водіям

19 грудня 2012

Особливо зараз, у зимовий період дорога повна несподіванок, таких як сніг, ожеледь, замети. Як убезпечити себе, перехожих і не принести горя близьким. У цьому допоможуть вам наші поради.

У першу чергу замініть шини, якщо ви цього ще не зробили. Бажано - всі 4 колеса, але можна обійтися і 2-ма, хоча останній варіант не є безпечним. Не заощаджуйте на гумі. Заміна літніх шин на зимові - аксіома.

Важливо розібратися і з мастилом. Середньостатистичний автолюбитель, що намотує за рік 10 -15 тисяч кілометрів, мастило у двигуні разом з фільтром міняє двічі: напередодні літа і напередодні зими. Обов'язково замініть рідину омивача скла.

До вибору зимової “омивайки” потрібно підійти серйозно, не кидатися на дешевину тому, що в останні роки на ринки та у деякі магазини надходить неякісна продукція, зроблена кустарно.

Багато чого залежить від надійності акумулятора. Напружте пам'ять і пригадайте, скільки років ви його не міняли? Якщо строк експлуатації досяг чотирьох років - не скупердяйничайте і відправляйтеся в магазин.

Щоб не плутатися у питаннях, які буде задавати вам продавець, прихопіть в магазин свідчення про реєстрацію ТС (воно у вас зберігається поруч з правами). У ньому - всі необхідні дані для продавця.

Зверніть увагу також на замки та гумові ущільнювачі. Замки потрібно просушити (феном наприклад), до речі, взимку робити це бажано щоразу після мийки. Необхідно змазати всі замки і обприскати силіконовим мастилом (аерозольного типу). Інакше, як показує практика, вранці у машину буде дуже важко потрапити - не відкриються двері.

Щоб було менше проблем з замерзлим склом, під'їжджаючи до стоянки, увімкніть подачу холодного повітря на лобове скло і відчиніть бічні вікна. Як показала практика, такий прийом дозволяє зменшити крижану кірку на склі.

Ще одна порада: не залишайте машину ночувати на стоянковому гальмі! Особливо якщо напередодні ви їздили по мокрих дорогах. Колодки примерзнуть до барабанів, трос приводу - до оболонки, і вранці ви не зможете рушити з місця. Включайте на стоянці першу або задню передачу - на паркуванні цього достатньо для того, щоб утримати машину на місці.

Але при цьому всім варто пам'ятати: при високій швидкості на слизькій дорозі не врятує і найбільш навернена покришка.

А що ж врятує? Спробуйте розібратися. У цьому допоможе просте тренування.

У ясний холодний день знайдіть рівну площадку, покриту настом або льодом. Спробуйте трохи розігнатися і різко, «у підлогу», загальмувати. Кілька таких вправ допоможуть відчути реакцію автомобіля і зрозуміти, чому (взимку особливо!) не можна гальмувати на швидкості з витиснутим зчепленням, входити з витиснутим зчепленням у поворот або підкочуватися до перехрестя на нейтральній передачі.

Але найкраще: при першій ожеледі не виїжджайте на вулиці хоча б два дні. Нехай звикнуть до ожеледі інші учасники руху. Тому що перші дні зимової ожеледі на дорогах найсправжнісіньке відкриття сезону аварій.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6047 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс