Чим погана наклейка шпалер на шпалери

5 грудня 2012

Шпалери - найдоступніший оздоблювальний матеріал, що користується великим попитом. При правильній наклейці досить довго тримається та зберігає первісний зовнішній вигляд. Якщо ж поверхня підготовлена неправильно, або виконана наклейка шпалер на шпалери, це може привести до негативних наслідків.

Перед наклейкою нових шпалер старий оздоблювальний матеріал видаліть, ретельно очистіть, вирівняйте та заґрунтуйте поверхню. Тільки такий спосіб наклеювання можна вважати найбільш надійним. Якщо вам не хочеться віддирати старі шпалери, а ремонт ви виконуєте тільки з метою освіжити приміщення, будьте готовими до непередбачених результатів такої обробки.

Якщо ви почали видаляти старі шпалери і вам здається, що вони приклеєні досить міцно, не піддавайтеся цьому враженню. З часом шпалерний клей втрачає свої основні якості, місцями під шпалерами утворюються повітряні порожнечі. Якщо наклеїти нові оздоблювальні матеріали на старі, під ними залишаться повітряні простори. Тому ви ризикуєте. Після виконання ремонту нові шпалери можуть просто відвалитися разом зі старими полотнами. Ви тільки дарма витратите кошти, власний час і сили. У результаті вам доведеться купити нові шпалери і проробити всю роботу повторно.

До того ж, з часом старі шпалери покриваються не тільки брудом і пилом, на них є присутнім дуже тонкий шар жиру, який можна не помітити. Шпалерний клей на незнежиреній поверхні триматися не буде, не допоможе і попередня ґрунтовка. Навіть якщо ваші старі шпалери не відваляться, нові будуть триматися досить неміцно і через невеликий проміжок часу почнуть відшаровуватися.

Крім того, погано наклеювати нові шпалери на старі ще і з іншої причини. Якщо ваші старі шпалери були з видавленим малюнком, а нові полотна зовсім гладкі, під наново наклеєними шпалерами залишаться порожнечі. Через невеликий проміжок часу полотна відваляться.

Ось чому так важливо перед наклеюванням нових шпалер ретельно підготувати поверхню, вирівняти всі дрібні раковини, заґрунтувати стіни і тільки після цього приступати до безпосередньої обробки. Тільки такий спосіб допоможе вам уникнути надалі всіляких сюрпризів і зайвої роботи із проведення повторної обробки. Ваші нові шпалери будуть триматися міцно і прослужать вам не один рік.

ПРИБИРАЄМО ЗІ СТІН СТАРІ ШПАЛЕРИ

Видалення старих шпалер може виявитися досить важкою справою, особливо якщо під час минулого ремонту ви використовували якісний шпалерний клей. Прибрати зі стін старі шпалери можна вологим способом або за допомогою пари.

1. За допомогою губки нанесіть на шпалери невелику кількість гарячої води. Не перестарайтеся, інакше зайва рідина може всотатися у стіни. Тоді вам доведеться чекати їхнього повного висихання, перш ніж приступитися до наклеювання нових шпалер.

2. Не намагайтеся змочити всі стіни у кімнаті відразу. Поки ви прибираєте старі шпалери з однієї стіни, друга вже встигне висохнути і вам доведеться повторювати процедуру ще раз. Якщо з першого разу віддерти шпалери не вдалося, пройдіться по них вологою губкою хвилин через 10. Вода повинна всотатися у них і поступово розчинити клей.

3. Старі шпалери зі стін зручніше прибирати за допомогою шпателя. Дуже акуратно просуньте цей інструмент під шов шпалер, підніміть їхній край і зніміть зі стін. Якщо з першого разу нічого не вийшло, знову намочіть шпалери, почекайте хвилин 5, поки вони розмокнуть, і продовжте роботу.

4. Шпалери, що миються, не дадуть рідині легко пройти через свою поверхню. Тому перш ніж намочити, пройдіться по них металевою щіткою.

5. Видалення старих вінілових шпалер відбувається, як правило, у два етапи. Спочатку зніміть з них верхній вініловий шар, а потім приступайте до видалення нижнього паперового.

6. Дуже акуратно змочуйте старі шпалери на гіпсокартонних стінах. Цей матеріал не любить воду, особливо у великій кількості. Переборщивши з нанесенням рідини, ви ризикуєте віддерти від гіпсокартонних стін старі шпалери разом з шаром картону.

7. Замість змоченої у воді губки можете спробувати прибрати старі шпалери зі стін за допомогою звичайної праски. Пропрасуйте нею шпалери через мокру ганчірку і відразу ж приступайте до видалення їх за допомогою шпателя. Якщо ваша праска оснащена функцією парогенератора, мокра ганчірка вам навіть не знадобиться.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6585 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс