Китайський сервіз своїми руками

19 грудня 2012

Запрошуючи в гості друзів, на додаток до кави та тістечок, приготуйте пензлики і фарби. Здивовані? Однак нічого дивного немає - сьогодні ми будемо розписувати чашки вручну.

Не варто боятися, розписувати посуд може будь-яка людина, для цього не потрібні спеціальні знання. Достатньо знати кілька простих секретів.

Для роботи нам буде потрібно: маркери, фарби по склу, тонкі пензлики, скляний і фаянсовий посуд.

Дизайн посуду виконується за допомогою тонкого пензлика. Пофарбована порцеляна, як і скло, після фарбування відразу готова до застосування. Якщо Ви хочете домогтися більш прозорого ефекту - розбавте фарбу у блюдці невеликою кількістю води. Відразу продумайте порядок накладення фарб, для того, щоб не розмити фарби на вже готовому виробі.

Щоб зовсім без страху користуватися пофарбованим посудом, розписаний посуд варто поставити в холодну духовку, після чого нагріти її до 150 градусів (для скла – 160 градусів). Почекати 35 хвилин, після чого виключити духовку і вийняти посуд після повного її остигання.

Принципи розпису скляного посуду такі ж, що і при розписі фаянсу. Тонкі лінії на посуді можна чергувати, де це доречно, з більш товстими, цим можна домогтися цікавого ефекту.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5963 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс