Як зберегти тепло у своєму житлі?

12 грудня 2012

Багато хто тільки мріє, щоб взимку у квартирі було  тепло і затишно. Давайте цю мрію зробимо минулим, причому своїми руками. А допоможуть вам у цьому наші поради.

У першу чергу нам потрібно перекрити канали втрати тепла. Їх виявити можна за допомогою простої свічки. Повільно проведіть палаючою свічею уздовж рам - коливання полум'я вкаже місця, де має місце протяг. Часто навіть рукою можна відчути холодний потік із зазорів між рамами та стіною або з місць з'єднання. Такі ділянки необхідно герметизувати.

Спочатку необхідно замінити тріснуті або розбиті шибки - інакше всі зусилля будуть марними!

Далі, закрийте щілини у віконних рамах і в місцях зіткнення рами та стіни. Щілини варто зашпаклювати і пофарбувати, а для герметизації великих зазорів між рамою та стіною краще використовувати монтажну піну або герметик. Придасться і теплозберігаюча плівка. При відсутності силіконового герметику, дану операцію виконують за допомогою віконної замазки.

Якщо з якихось причин ви не можете використовувати сучасні ізолюючі матеріали, рекомендуємо “дідівські” методи - вони майже безкоштовні, але дозволяють зробити будинок трохи теплішим.

Можна заповнити щілини мокрою газетою, а зверху заклеїти папером. Ще краще заповнювати щілини поролоном, дрантям або ватою, а зверху наклеїти смужки з тканини, густо просочені мильним розчином. У цьому випадку видаляти смуги тканини або паперу навесні буде дуже просто.

Тонкі щілини можна заповнювати алебастром. Правда в цьому випадку, до весни вікна відкривати не рекомендується, інакше алебастр вивалиться і все доведеться проробляти заново. Як утеплювач багато хто використовує і білизняний шнур.

Зберегти тепло всередині приміщення допоможуть і щільні штори. Варто пам'ятати, що вони не повинні закривати радіатори опалення. Вдень штори краще тримати відкритими - сонячні промені теж вносять свій внесок в обігрів приміщення.

Не забувайте утеплити і підвіконня. Для цього ефективними є всі розглянуті вище способи. На додаток - ще про один. Якщо підвіконня широке, а під ним немає радіатора опалення, можна встановити шафу-холодильник для продуктів. Вона ізолює приміщення від холоду, у той же час всередині неї зберігається низька температура, що підходить для зберігання домашніх заготівель.

Ці ж способи утеплення вікон придадуться також для балкона і веранди.

А щоб зберегти тепло, що втрачається через двері, необхідно ізолювати щілини між стіною та дверною коробкою - використовуйте для цього монтажну піну.

Отже, ви утеплили вікна та двері у своїй квартирі. Якщо все зроблено правильно, можна чекати підвищення температури на 4-5°С. Однак, є ще один простий, доступний кожному спосіб підвищити температуру у квартирі за допомогою тепловідбиваючого екрана, встановленого за радіатором опалення. Для встановлення екранів можна придбати просту фольгу. Екран за радіатор або кріпиться двостороннім скотчем, або притискається дерев'яними планками. Планки можна закріпити на стіні шурупами. Звичайно ж, не слід затуляти радіатор меблями, закривати шторами, декоративними коробами. Все це перешкоджає надходженню теплого повітря у квартиру.

Утепливши квартиру, ви знизите витрати на додатковий обігрів. А почуття власного комфорту і затишку буде кращою нагородою за працю!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8674 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс