Прибраємо тріщини на стелі

12 грудня 2012

На стику плит з часом можуть утворюватися тріщини, які необхідно зашпаровувати перед початком ремонту. Існує кілька способів обробки стельових тріщин, все залежить від їхньої глибини.

Вам знадобиться:

- ємкість з водою;

- вологі та сухі ганчірки;

- суміш для заповнення щілин;

- шпаклівка;

- штукатурка;

- армувальна сітка;

- шматок лляної тканини;

- наждаковий папір;

- шпатель;

- марля.

Насамперед очистіть тріщину від старого матеріалу. Якщо цього не зробити, новий матеріал не зможе закріпитися. Прибрати стару шпаклівку можна за допомогою води - просто намочіть щілини на стелі. Тріщини повинні розкритися мінімум на 3 мм.

Очистивши щілини, приступайте до нанесення нового матеріалу. Це може бути гіпсовий розчин, гіпс, змішаний із крейдою або готова спеціальна синтетична замазка для стельових щілин. Готові суміші забезпечують ідеальний захист від вологи і на довгий час зберігають еластичність.

Приступайте до подальшої обробки тріщин тільки після повного висихання замазки. Для вирівнювання стельових щілин використовуйте вологостійку шпаклівку, продається вона вже готовою до використання. Шпаклівку наносьте шарами, щоб волога маса не випала під власною вагою. Дочекайтеся повного висихання попереднього шару, перш ніж наносити новий. Наклейте на невисохлу шпаклівку марлю - у майбутньому це захистить стелю від появи тріщин.

Великі щілини усувайте за допомогою металевої армувальної сітки, оскільки в цьому випадку замазки і шпаклівки буде недостатньо. Закрийте тріщину сіткою і зверху накладіть штукатурку. Основний шар шпаклівки наносьте тільки після висихання штукатурки. На закінчення відшліфуйте стелю наждаковим папером або абразивним інструментом. Тепер приступайте до побілки або фарбування стелі.

Для іншого способу усування великих тріщин на стелі знадобиться спеціальний бандаж з лляної або бавовняної тканини. Смуга матеріалу повинна закривати щілину і заходити за її краї на 3-4 см. Тканину попередньо потрібно випрати, щоб вона не дала усадку під час роботи.

Змочіть шматок тканини в клеї, відіжміть і накладіть на тріщину. Розправте шпателем і відразу нанесіть шпаклівку. Далі дійте відповідно до вищеописаних інструкцій.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6244 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс