Новорічні прикмети

26 грудня 2012

Приказка говорить: "Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш". Під бій годинника загадуються бажання та даються нові обітниці: кинути курити, сісти на дієту, зустріти свою половинку та ін.

Протягом століть люди пов'язували з новорічною ніччю особливі надії й уважно спостерігали за всім, що могло пророкувати їхнє здійснення. Так народилися новорічні прикмети, багато з яких покликані допомогти у здійсненні задуманого в новому році, інші - в захисті від лихого ока і нещасть.

ПОЦІЛУНОК ОПІВНОЧІ

Поцілунок близької людини під бій годинника подарує вам не тільки задоволення в цю радісну мить, але і зробить вас ближчими в наступні дванадцять місяців. Упустити цю можливість означає, що вас очікує період прохолодних відносин.

ЗАПАСИ

Прийнято вважати, що в жодному разі не можна зустрічати новий рік з порожніми "засіками". Полички кухонних шаф повинні ломитися від достатку продуктів, а гаманці розпухати від грошей (Нехай навіть це будуть не найбільші купюри!). Достаток у Новорічну ніч гарантує вам процвітання та багатство в прийдешньому році.

ОПЛАТА РАХУНКІВ

Не забирайте з собою в новий рік фінансові проблеми. Постарайтеся оплатити всі рахунки і розібратися з особистими боргами до 1 січня.

ПЕРШИЙ ГІСТЬ

Перша людина, що переступила ваш поріг у новорічну ніч, буде мати на вас великий вплив у новому році. За народними прикметами, кращий гість - це високий, симпатичний, темноволосий чоловік, особливо, якщо він принесе з собою невеликий символічний подарунок - ялинову гілку, срібну монетку, шматок хліба. Блондин або рудий принесе невдачу, а осіб жіночої статі першими краще взагалі не пускати, щоб вони ненароком не принесли у ваш будинок лиха. Перший гість повинен бути прийнятим з особливими почестями - радісними вітаннями, обіймами і поцілунками. Навіть якщо цей гість з ваших домашніх, він не повинен відкривати двері ключем.

РОБОТА

Щоб у прийдешньому році робота спорилася, зробіть що-небудь корисне. Але не перестарайтеся, тому що занадто багато роботи, виконаної в перший день, приносить багато турбот на весь рік. Не затівайте прання 1 січня - ви можете "змити" гарні відносини з кимось із ваших близьких або друзів.

НОВИЙ ОДЯГ

У Новорічну ніч надягніть що-небудь нове - це магнітом притягне нові речі у ваш гардероб.

ВИПУСТІТЬ СТАРИЙ РІК

Опівночі всі двері в будинку повинні бути відкритими, щоб старий рік міг безперешкодно вийти та звільнити місце для Нового року.

ГРОШІ

Не беріть і не позичайте в перший день року, що наступив, інакше доведеться розплачуватися весь рік.

НІЧОГО НЕ ВИНОСИТИ

Ніщо, абсолютно ніщо (навіть сміття!) не повинно покинути будинок першого січня. Так що, якщо ви хотіли подарувати комусь подарунки, доведеться почекати. Будинок повинен тільки поповнюватися у перший день нового року.

ПОЛОМКИ

Постарайтеся нічого не зламати і не розбити в перший день, (це стосується не тільки речей, але й людських відносин). Не забувайте, перший день задає тон всьому року.

ШУМ

Шуміть якнайсильніше опівночі - ви не тільки відзначаєте настання Нового року, але й відганяєте злих духів. Покажіть, на що ви здатні!

Прикмети - річ, безумовно, корисна, але не варто ставитися до них занадто серйозно. Пам'ятайте, що збуваються лише ті прикмети, у які віриш.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6693 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс