Рецепти смузі: смачно та корисно

18 липня 2012

Мешканці Лондона й Нью-Йорка постійно кудись поспішають, і саме вони колись придумали пити їжу на ходу. Саме в цих містах вперше були відкриті бари соків і бари супів, а також був винайдений напій, на якому ґрунтується сучасна тенденція. Мова йде про смузі.

Напій готується зі свіжих овочів, фруктів, горіхів і мюслі, які закидаються в блендер і подрібнюються. Утворюється густа суміш, що має ніжну текстуру й зберегає вітаміни й волокна в повному обсязі. Саме цього простим сокам і бракує. Смузі відмінно відновлює сили. Це обґрунтовано тим, що напій від початку був запозичений у тихоокеанських серферів, що підкріплювалися ним під час катання по хвилях. Напій і шлунок не обважнює, і наповнює організм необхідними мінералами й вітамінами. Збережені в напої волокна надовго зберігають почуття ситості, і це робить напій прекрасним помічником у схудненні. Фруктові коктейлі наповні вітамінами, дуже смачні й корисні, а також прекрасно освіжають і дуже швидко готуються в блендері. Для приготування смачного смузі вам слід дати волю своїй фантазії й використовувати будь-які ягоди й фрукти, наявні у вашому будинку. При бажанні в смузі можна влити молоко, фреш або сік, кефір, йогурт і такі корисні добавки, як висівки, лляне насіння, вівсянка, соя, протеїн, мед, горіхи й овочі.

Пропонуємо вам кілька смачних рецептів смузі: фруктових, овочевих і ягідних, калорійних і легкіх.

АРАХІСОВИЙ СМУЗІ З МОРОЗИВОМ

На 2 порції: 2 ст. л. арахісової пасти; 200 м ванільного морозива; 3/4 склянки молока; кориця.

Молоко прогріти до 40-50 градусів, додати арахісову пасту й перемішати за допомогою вінчика або виделки. Остудити й збити в блендері разом з морозивом і корицею. Подавати, посипавши перетертим сирим арахісом.

КАВОВО-ШОКОЛАДНИЙ СМУЗІ З КАРДАМОНОМ

Банан; гіркий шоколад - 50 м; міцна кава - 70 мл; цукор - 1 ч.л.; кардамон - 3 шт.; молоко - 1/2 склянки; мускатний горіх - 1 пучка.

Змішати каву з молоком, додати банан. Подрібнити шоколад на тертці, додати кардамон і мускатний горіх. За допомогою блендера подрібнити до однорідності.

СМУЗІ З МАЛИНИ Й АВОКАДО

На 4 порції: авокадо - 1 шт.; апельсиновий сік - 3/4 склянки; малиновий сік - 3/4 склянки; малина - 1/2 склянки.

Очистити авокадо й викласти в блендер, додати ягоди, апельсиновий і малиновий сік. Збити до однорідності й подати на стіл.

СМУЗІ МОРКОВНО-ЛАЙМОВИЙ

На 2 порції: велика морква - 1 шт.; морквяний сік - 240 мл; нежирна сметана - 240 мл; 1/2 лайма; сіль і перець.

В блендері подрібнити моркву, змішавши її з морквяним соком. Очистити лайм, порізати його кубиками й додати разом з іншими інгредієнтами до морквяної маси. Усе змішати до консистенції смузі й подати на стіл.

СМУЗІ ІЗ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ, ЙОГУРТУ Й БАНАНА

Банан - 1 шт.; ягоди чорної смородини - 25 шт.; біойогурт - 400 мл; 1 ст. л. гарбузового насіння.

У блендері подрібнити банан із чорною смородиною, додати йогурт і перемішати. Посипати очищеним гарбузовим насінням й можна пити.

У десяти ягодах чорної смородини міститься 1/3 частина денної норми клітковини, що потрібна кишечникові для нормальної роботи. Банани стабілізують травлення. В натуральному йогурті міститься ацидофільна паличка - особливий вид бактерій, що відповідає за кишкове середовище.

У гарбузовому насінні містяться важливі для організму жирні кислоти, що мають протизапальні й загоюючі властивості. Це дуже смачні ліки для нормалізації роботи кишечнику.

СМУЗІ З АПЕЛЬСИНІВ І АБРИКОСІВ

На 2 порції: 2 апельсини; 410 г абрикосів у власному соку; 200 г абрикосового йогурту.

Коктейль містить багато вітаміну C. Для готування треба подрібнити у блендері абрикоси, йогурт і апельсиновий сік. Смузі з апельсинів і абрикосів готовий! Розливаємо по склянках і насолоджуємося.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6663 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс