Домашня хімчистка

28 листопада 2012

Ви ніяк не зберетеся віднести у хімчистку улюблену сукню або костюм, на які «посадили» пляму. А може вдасться видалити її у домашніх умовах? Спробуйте. Ось декілька «рецептів».

• Свіжі жирні та масляні плями зі світлих тканин можна видалити, відразу посипавши забруднену ділянку порошком крейди: крейду залишають на 2-4 години, потім струшують. При необхідності операцію повторюють.

• Плями від рослинної олії, шпротів та інших консервів в олії легко видаляються гасом. Пляму протирають тампоном, потім річ прасують у теплій воді з милом.

• Жирові плями на бавовняній тканині змочують скипидаром і через промокальний папір пропрасовують теплою праскою. Сумішшю з домішкою бензину не можна чистити речі з джерсі на поролоні.

• Лляний мішечок, наповнений чистим сухим дрібним теплим піском, допоможе очистити від плям бархатну сукню. Мішечком постукуйте пляму, поки вона не зникне. Якщо цього мало, змочіть пляму бензином і обробіть мішечком з піском.

• Щоб видалити свіжі жирові плями на вовняних тканинах, розведіть у рівних частинах бензин або нашатирний спирт з гарячою водою. Можна зробити і так: взяти півсклянки чистого спирту, додати до нього чайну ложку нашатирного спирту і півчайної ложки бензину. Потім цією сумішшю просочити плями і дати висохнути тканині.

• З допомогою картопляного крохмалю можна видалити жирові плями на одязі з щільних синтетичних матеріалів. Посипте пляму картопляним крохмалем і розітріть вологим рушником. Після висихання крохмаль зчистіть щіткою. Якщо пляма повністю не пропала, повторіть операцію.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5903 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс