Як утеплити балкон або лоджію власноруч

7 листопада 2012

Кожний з нас мріє про велику і простору квартиру, де було б багато вільного простору не тільки для зберігання речей, але і для життя.

БАЛКОН І ЛОДЖІЯ - ДВА ШЛЯХИ

На жаль, далеко не всім вистачає квадратних метрів, які вони мають, особливо це стосується старих будинків. Тому більшість громодян звикли використовувати кожний куточок квартири, у тому числі балкон і лоджію, максимально раціонально.

Багато хто вибирає старий «радянський» варіант і загромаджує лоджію непотрібними речами до країв. Але є більш практичне, сучасне та естетичне рішення цього питання.

Балкон або лоджію можна переобладнати у місце для відпочинку, зимовий сад, міні спортзал або робочий кабінет і розширити тим самим свою житлоплощу. Тут ви зможете проводити свій час незалежно від пори року.

Залежно від ваших переваг і розмірів лоджії зможете розмістити на ній улюблені рослини, спортивні снаряди, шафки для зберігання, можете поставити плетений столик і крісло та інші цікаві аксесуари.

ПОМИЛКИ В УТЕПЛЕННІ

Утеплюючи балкон або лоджію, багато господарів припускаються помилки - ставлять склопакети, нашвидку зашпаровують щілини, а потім встановлюють у приміщенні радіатор опалення або «теплу підлогу». Даний підхід має великий недолік, тому що тепло буде йти на вулицю, і підтримувати оптимальну температуру буде непросто. Професійний підхід обов'язково припускає гарне утеплення лоджії.

Якісне утеплення балкона або лоджії відчутно знизить рівень тепловтрат з квартири. Почніть утеплення з монтажу металопластикових вікон, потім приділіть увагу обробці стін, підлоги та стелі, а також фасаду парапету сучасними утеплювальними матеріалами. Якщо з настанням холодів на балконі буде прохолодно, установіть там електрообігрівач.

МАТЕРІАЛИ ДЛЯ УТЕПЛЕННЯ

Сьогодні на ринку існує безліч різних матеріалів для утеплення лоджій, і вибрати гарний утеплювач не так вже і просто, як здається. Сучасний і практичний варіант утеплювача - це екструдований пінополістирол URSA XPS. Цей матеріал особливо зручний для ізоляції лоджії, тому що відмінно перешкоджає втраті тепла і має найкращі теплоізоляційні властивості серед інших утеплювачів.

Використовувати URSA XPS дуже зручно та вигідно, тому що він застосовується і для обробки підлоги, і для обробки стін. Для балкона або лоджії стандартного розміру буде потрібно всього дві упаковки цього матеріалу. Він легкий, зручний у транспортуванні, не кришиться та не ламається, і легко ріжеться ножем. Його твердість дозволяє використовувати екструдований пінополістирол як основу під стяжку.

У порівнянні з іншими утеплювачами він має товщину рівну всього 5 сантиметрам, це в 1,5 рази менше інших ізоляційних матеріалів. При цьому його теплотехнічні характеристики не змінюються.

Таким чином, цей матеріал дозволяє заощаджувати площу маленької лоджії.

ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ СВОЇМИ РУКАМИ

Виконувати роботи з утеплення лоджії можна самостійно. Вони містять у собі кілька етапів. На першому етапі виконується заскління лоджії, потім демонтуються балконні двері та вікно кімнати.

Далі потрібно утеплити підлогу. Для цього всі отвори потрібно залити піною, а коли вона висохне нанести на нижню частину стін і на плиту мастильну гідроізоляцію, наприклад, Ceresit CR65.

Для вирівнювання підлоги використовуються цементно-піщані суміші, що самовирівнюються. У ситуації, коли потрібно підняти підлогу, укладається п’ятисантиметровий шар керамзиту.

В основі укладаються плити URSA XPS, а всі стики між стінами та утеплювачем проклеюються пароізоляційним скотчем, для того щоб уникнути появи «мокнучих» стін і утворення грибка та цвілі.

Наступним шаром укладають легкий полімербетон товщиною 4 сантиметри і армовану дротяну сітку.

УТЕПЛЮЄМО СТЕЛЮ ТА СТІНИ

Утеплити стелю та стіни набагато простіше.

Для цього на поверхню стін наклеюються плити URSA XPS, а поверх них - облицювання з вологостійкого гіпсокартону.

Для того щоб максимально зберегти внутрішню площу лоджії, необхідно приклеювати плити холодною бітумною мастикою, рівномірно розподіляючи її по поверхні і покриваючи мінімум 25% поверхні.

Утеплення стелі відбувається за такою ж технологією, правда замість гіпсокартону можна використовувати підвісну стелю і сховати під нею всю необхідну проводку для освітлення балкона.

На останньому етапі виконується завершальна обробка лоджії та установлення радіатора. Часто будівельні роботи і матеріальні витрати лякають людей, змушуючи відмовитися від такого зручного куточка для відпочинку.

Але зваживши всі «за» і «проти», ви зрозумієте , що все не так вже і страшно. Всі роботи займуть у вас не більше 7 днів, а вартість виходить не такою вже і дорогою.

ВІКНА - ПЕРШИЙ ЕТАП В УТЕПЛЕННІ

Чи існують спеціальні про-фільні системи, які допоможуть зберегти тепло в будинку?

Профільна система WDS 505/70 мм розроблена спеціально для того, щоб знизити втрати тепла, відповідно зменшити витрати на енергоносії і при цьому створити комфортний клімат всередині приміщення, незалежно від погодних умов.

Це досягається за рахунок монтажної глибини профілю 70 мм, що забезпечує найвищий рівень теплоізоляції і дозволяє значно заощаджувати на опаленні в зимовий період, що особливо важливо для будинків з автономною системою опалення. Ширина напливу 17 мм підвищує опір вітру та поліпшує естетичний вигляд вікна. Оптимальний притвор між рамою та стулкою запобігає проникнення бруду і води.

Прямокутна форма нижньої частини стулки дозволяє використовувати стандартну фурнітуру при виготовленні вікна. Це оптимізує вартість конструкції, що часто є вирішальним чинником при виборі системи. Поряд з функціональністю виробники не забули і про дизайн віконної конструкції. Можна замовити профільну систему білого кольору, а також з однобічним або двостороннім ламінуванням, що імітує структуру деревини.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8047 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс