Різьблений сингоніум

22 серпня 2012

Сингоніум часто можна зустріти у наших квартирах. Його вигляд радує око і створює душевний комфорт. Квіткарі люблять сингоніум за декоративність. Крім того, ця рослина є чудовим засобом очищення повітря. Строк життя сингоніума в домі - більше 10 років. Доросла рослина в горщику досягає двох метрів. До речі, чим вона старша, тим крупніше у неї листя, пишніша крона та вищий зріст. Цвіте сингоніум рідко суцвіттями-качанами у біло-рожевій оболонці.

ДАЙТЕ ЙОМУ СВІТЛА

Якщо ви вирішили розводити сингоніум у себе вдома, то найкраще його розташувати біля південного або південно-східного вікна з прозорою фіранкою. Для посадки сингоніуму підійде садовий грунт, перегній з кори та торф.

ПЕРЕСАДЖЕННЯ? НЕМАЄ ПРОБЛЕМ

Пересаджувати сингоніум потрібно навесні, щороку, але тільки в тому випадку, якщо корені зайняли весь горщик. Розмножується невибагливий сингоніум верхівками пагонів. Коли вони у воді дадуть коріння, їх необхідно підсадити в цей же горщик.

ЖИВЛЕННЯ

Підживлюють його з березня по липень. Роблять це при кожному поливі, використовуючи рідке добриво для кімнатних рослин. Сингоніум любить високу вологість повітря. Якщо ви не можете поставити сингоніум на веранду або в теплицю, то обприскуйте листя два рази на день. Ще краще поставити горщик на шар вологого гравію. Поливають сингоніум кожні 6-10 днів, даючи субстрату висохнути на 2-3 см.

КОРИСНІ ПОРАДИ

- Коли стебла сингоніуму досягають великої довжини, їх необхідно прикріпити дужками з м'якого дроту до шпалер, обвиваючи навколо стовпчика.

- Сингоніум добре росте, якщо його посадити в підвісному кошику.

- Якщо ви хочете виростити сингоніум як прямостоячу рослину, то йому потрібна опора, бажано з мохами.

- Зі шкідників і хвороб для сингоніуму небезпечні взимку червоні павутинні кліщики. Це трапляється, коли у квартирі спекотно, а вологість недостатня.

- Сингоніум боїться холоду, тому в міжсезоння, коли температура в будинку знижується, рослину необхідно тримати майже сухою.

- У зимовий період сингоніум необхідно рідше поливати, але частіше обприскувати та протирати листя вологою ганчіркою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6578 Подобається: 4 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс