Гриффінія

4 липня 2012

Кімнатна рослина з сімейства амарилісових, приваблива не тільки квітами, але і листям.

Від вершини цибулини відходить дугоподібне темно-зелене листя 25-30 см довжиною. По краях і в середині листа - світла смуга, що різко виділяється на зеленому фоні. У перших числах жовтня з'являється стрілка, але росте вона повільно, не так, як у амариліса.

Чим світліше і тепліше в кімнаті, тим швидше зацвітає гриффінія. Квіти у неї розміром 15-17 см у діаметрі, нагадують амариліс. Верхня пелюстка та дві бічні - рожеві, інші – біло-рожеві. Коли дивишся на квіти - здається, що їх написала рука художника. Розпускаються вони одна за іншою, цвітіння триває 10-15 днів. На стрілці їх буває 4-6. З весни до кінця цвітіння рослина вимагає багато сонячного світла.

Пересаджують гриффінію навесні у дерновий ґрунт із додаванням торфу або грубозернистого піску. Поливають водою, що добу простояла у теплій кімнаті. Влітку поливають гриффінію, коли висихає верхній шар ґрунту в горщику, а взимку - коли звук при ударі пальцем по краях горщика стає дзвінким. Розмножується ця рослина дитинками, але їх утворюється мало. Розмножують і насінням, але якщо дати розвиватися насінним коробочкам, може виснажитися цибулина.

На гриффінію часто нападає кліщ. Щоб уникнути цього, 2-3 рази на місяць обкладають цибулину нарізаним часником і цибулею. Рослина цікава своїм пізнім цвітінням.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6268 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс