Як розмножити монстеру

18 липня 2012

Розмножують монстеру стебловими живцями.

Для цього стебло ділять на частини. Кожна частина повинна мати не менше двох бруньок. Далі в приготовлену ємність з легким грунтом горизонтально укладають держак так, щоб одна брунька торкалася землі. Для цього живець притискають до грунту дужкою, але не засипають землею. Накривають банкою для збереження вологи. Час від часу банку знімають для провітрювання. Коли з'явиться перший лист, рослину пересаджують в постійний горщик.

Замість держака можна взяти верхню частину паростка з повітряними коренями. Такий держак відрізають від материнської рослини і висаджують в свій горщик. Материнська рослина при цьому продовжує зростати.

Непогано підходить для монстери розмноження повітряними відведеннями. Для цього роблять надріз на стеблі під листом на відстані не менше 60 см від кореня. На цей надріз поміщають вологий мох, який закривають поліетиленовою плівкою. Через чотири-п'ять тижнів з'являються коріння. Після цього відводок відрізають і висаджують на постійне місце, а стара рослина залишається у своєму горщику.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9219 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс