Манго - соковитий плід

1 серпня 2012

Манго, або Мангифера - рід тропічних рослин сімейства Сумахові. Манго - тропічний плід яйцеподібної форми зелено-жовтого, абрикосового, яскраво-червоного забарвлення, залежно від ступеня стиглості.

Манго дуже корисний і живильний, з великим вмістом вітамінів A, B і C, харчовими волокнами, органічними кислотами, залізом і калієм. Слово «манго» використовують також для найменування фрукта з солодким смаком і нитчастою структурою, зі шкіркою червоних, жовтих і зелених тонів та з жовтим кольором м'якоті, що отримують здебільшого від одного з видів цього роду - Mangifera indica (мангове дерево, або мангифера індійська). Мангифера індійська - один з національних символів в Індії та Пакистані.

Плоди розрізають вздовж, а потім повертають половинки у протилежних напрямках, звільняючи, таким чином, кісточку від м'якоті. Ретельно промиваємо кісточку під струменем води і відразу саджаємо у невеликий 9-сантиметровий горщик з сумішшю дернової та перегнійної землі. Зберігатися вона не може, тому що втрачається її схожість. При 22-24°С паростки з'являються через 2-4 тижні. Горщик зі сходами манго тримають у теплі при 22-24°С. Щороку кущ пересаджують у ємкість більшого розміру з тим же складом землі, що і при посадці насіння. Коли деревце проживе у вас п'ять років, пересадження можна виконувати через три роки, не забуваючи насипати на дно ємкості суміш з крупного річкового піску та дрібної гальки. Манго буде добре рости і прикрашати кімнату, якщо ви поставите його на сонячне місце. Узимку саджанець не загине від спекотного сухого повітря біля батарей опалення, якщо ви не забудете регулярно обприскувати його вистояною водою кімнатної температури. Навесні та влітку рослини підживлюють органічними та мінеральними добривами, які застосовують для кімнатних пальм і олеандрів. Цілий рік манго любить рясний полив, взимку волога для зрошення повинна бути теплою. Манго швидко росте, добре переносить формуючу обрізку. Кущу можна надати форму кулі, куба, піраміди. Цвітіння доведеться очікувати кілька років. Терплячий любитель екзотики одержить нагороду у найпохмурішу та темну пору - манго квітує в листопаді або грудні.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8117 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс