Коли підкислювати грунт для квітів

1 серпня 2012

Чим кисліший потрібен ґрунт для рослини, тим частіше потрібно відновлювати його кислотність розчинами, що підкислюють.

Наприклад, для азалії та вересів кислотність ґрунту повинна бути з показником рн 5,0-5,5. Водопровідна жорстка вода та продукти життєдіяльності самої рослини поступово знижують рівень його кислотності.

Ґрунт для азалії підкислюють на початку відростання молодого листя і в період бутонізації два рази на місяць. Великі та старі рослини поливають підкисленою водою щотижня. Після закінчення цвітіння - ще раз.

Вереси та гортензії підкислюють двічі - на початку відростання та під час бутонізації.

Троянди, примули, хризантеми, левкої ростуть у ґрунтах зі слабкокислою реакцією (рн 6,3-6,7). Їм достатньо підкислювати ґрунт 1-2 рази на рік.

Папороті, диффенбахії та інші декоративнолистяні рослини, що потребують слабкокислого або нейтрального ґрунту, підкислюють один раз навесні, якщо не пересаджували.

Підкислити ґрунт можна оцтовою або яблучною 9%-вою кислотою з розрахунку 10 г оцту на 1 л води (дати відстоятися).

Добре та довгостроково підкислює ґрунт колоїдна сірка. Її вносять перед посадкою - 4 г на 10 л землі. Але якщо в домі багато вазонів, це може погано позначитися на здоров'ї домочадців. У воді вона утворює розчинний газ сірководень, що дуже токсичний.

Багато квіткових добрив теж підкислюють ґрунт. Це карбамід (сечовина), сульфат алюмінію, хлористий амоній, калійні солі.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8564 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс